Si barbatii au sentimente!

Si barbatii au sentimente!

2013-09-10

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Barbatii nu vor sa se certe cu femeile. Serios. Nu spun ca nu o vor face, insa nu isi doresc lucrul acesta. Simpla idee ca ar putea fi prinsi intr-un moment vulnerabil in care si-ar putea arata slabiciunea, ii face reticenti la o discutie serioasa cu jumatatea lor.

Nu are importanta cat de deschis si de increzator pretinde a fi; cand vine vorba de a-si exprima sentimentele adevarate, barbatii vor lupta impotriva lor. Asta este ceea ce isi doresc? Ei bine, nu, dar nu e ceva ce pot schimba cu usurinta. Barbatii sunt predispusi genetic sa-si ascunda sentimentele. De ce? Deoarece pentru ei, exprimarea directa a emotiilor e sinonima cu slabiciunea, iar asta ii sperie pentru ca oricat de mult ar afirma o femeie ca admira un barbat care are curajul sa verse o lacrima, daca acesta ajunga sa i se planga prea mult, ea va il va crede prea sensibil si isi va lua talpasita.

Aceasta s-ar putea sa le socheze pe multe femei, insa in timpul certurilor, un barbat se simte ranit de afirmatiile rautacioase ale partenerei sale. Si exact cum barbatii stiu ca exista anumite cuvinte si fraze care vor duce la imposibilitatea ajungerii la un consens, si femeile ar trebui sa fie constiente de acest lucru. Barbatii au si ei sentimente! Iata o lista cu expresii ce il vor rani in timpul unei discutii:

1. “Voi vorbi cu cineva care ma intelege!”- Suna ca si cum i-ai spune ca e un iubit ingrozitor care si-a petrecut tot timpul alaturi de tine fara sa iti acorde atentie nevoilor emotionale, iar asta doare.

2. “Tu niciodata…”- Aceasta e una din expresiile cele mai dureroase. De ce? Pentru ca spunand aceasta ii anulezi toate eforturile pentru ca nu i le-ai remarcat. E greu sa mai salvezi situatia spunand “Ei bine, stii ce vreau sa spun”. Nu, barbatii nu isi dau seama ce vrei sa spui, nu iti pot citi mintea, dar stiu exact ceea ce le-ai spus.

3. “Tu intodeauna…”- se aplica exact ca in cazul anterior cu aceeasi conotatie negativa.

4. “Pur si simplu nu se poate discuta cu tine”- Tot ce isi doreste un barbat e sa te faca fericita. Poate ca nu intotdeauna pare a fi asa, dar in general cam acesta este scopul barbatilor. Afirmand aceasta, el imediat se va gandi “Nu poti discuta cu mine? Eu vreau sa discut cu tine si sa te ascult, insa cand te inteb ce e in neregula, intotdeauna imi spui ca nimic. Cum pot sa fac ceva in situatia asta?”

5. “X obisnuia sa faca Y pentru mine”- Ei bine, daca fostul tau era atat de grozav, de ce nu ai ramas cu el?

6. “Esti plictisitor”- Serios? Chiar daca ar fi oarecum adevarat, cred ca sunt variante mai bune de a-i da de inteles ca ati vrea sa iesiti mai des. A ti se spune ca esti plictisitor e destul de dureros. Niciun barbat nu isi doreste ca partenera lui sa il consider sec si fad. Un asemenea comentariu e o lovitura chiar in increderea lui, iar el va fi ingrijorat ca vei cauta entuziasmul alaturi de altcineva.

Sper ca aceasta lista te va face sa te gandesti de doua ori inainte sa spui anumite lucruri la manie. S-ar putea caun barbat sa nu iti marturiseasca faptul ca l-ai ranit, dar cu siguranta asa se va simti, iar acest aspect este deseori ignorat de femei doar pentru ca barbatul e barbat si se presupune ca nu poate fi ranit asa usor.

Tu cum te certi cu iubitul tau? Discutati? Crezi ca el isi ascunde sentimentele…sau poate nici nu le are?

Adauga un comentariu la "Si barbatii au sentimente!"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating