Partenerului ii e frica de angajament

Partenerului ii e frica de angajament

2013-09-07

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Exista un moment in majoritatea relatiilor cand barbatul ajunge sa se poarte mai rece cu partenera sa. El incepe sa para mai distant si va avea tendinta de a se detasa. Aceasta schimbare ne poate speria si poate semana nesiguranta tocmai atunci cand lucrurile incepeau sa mearga bine. Deseori luam aceasta schimbare ca urmare a ceva ce am facut noi si incepem sa avem reactii exagerate, iar rani vechi din copilarie vor iesi la suprafata si ne vor transforma din nou in copii speriati sa nu piarda dragostea de care depind.

Increderea noastra de sine care a primit curaj ca urmare a relatiei, incepe sa se prabuseasca in confuzie si indoiala. Credeam ca suntem puternici, dar ne simtim ca niste victime in fata schimbarii starii lui de spirit si disperarea pune stapanire pe judecata noastra.

Tocmai din teama, ne intoarcem la instinctele primare si daca suntem genul de persoane care ne luptam pentru supravietuire, atunci vom avea tendinta de a fugi dupa el si de a-l urmari, gasind moduri prin care i-am putea atage atentia. Multe femei pot deveni agresive sexual, ii vor scrie si il vor suna constant pentru a-i atrage din nou atentia. Problema e ca aceasta atitudine nu ne ajuta deoarece vom deveni disperate si vom tanji dupa atentia lui, iar in fata acestor demontratii de iubire excesiva cel mai probabil el se va indeparta si mai mult.

Daca insa instinctul nostru primar e acela de a evita sa fim noi cele ranite, atunci cel mai probabil vom incepe sa ne detasam noi de ei si sa ii parasim inainte sa faca ei asta. Ne vom cauza singure suferinta incercand sa ne protejam si sa evitam o despartire. Aceasta e  o atitudine copilaroasa prin care te razbuni pe el pentru cum te trateaza. Problema e ca din moment ce il tii la distanta el se va detasa si mai mult de tine, insa de data asta permanent. Daca femeia de langa el s-a shimbat radical, acesta va fi un semn pentru el sa incheie relatia. El nu va realizaca reactia ta e un raspuns la reactia lui, ci va simti ca femeia care i-a fost alaturi acum i-a intors spatele.

Asadar, care sfatul meu pentru voi, doamnelor? Ei, bine, nu faceti nimic. Serios, e timpul pentru o pauza. Tot ce poti face e sa te ocupi de propriata viata si distrage-ti atentia de la relatie. E mai usor de zis decat de facut, dar e important. Nu doar ca te vei ocupa de lucrurile ce trebuie rezolvate, dar iti vei recastiga increderea de sine. Fii deschisa. S-ar putea sa nici nu banuiesti motivele pentru care el se indeparteaza de tine.

Dupa ce ai asteptat o perioada de timp rezonabila (foloseste-te de instinct) va trebui sa aduci asta in discutie. Ai tot dreptul sa afli care e motivul schimbarii starii sale de spirit. Daca e capabil sa-ti spuna ce se intampla, conversatia va va apropia, daca insa refuza sa iti impartaseasca sentimentele, e timpul sa mergi mai departe.

In orice caz, te vei simti bine sa preiei controlul jumatatii tale de relatie  si sa nu simti ca cineva dicteaza soarta relatiei voastre.

Adauga un comentariu la "Partenerului ii e frica de angajament"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating