Monogamie versus relatie deschisa

Monogamie versus relatie deschisa

2013-06-28

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Haideti sa vorbim despre cateva pro-uri, contra  si motivatii ale monogamiei versus relatiile deschise.

  1. 1.       Monogamie

Monogamia poate fi o fundatie grozava pentru  o relatie.

Viata ta romantica poate fi stabila, aveti un companion, si puteti cunoaste o persoana extrem de bine.

Daca aveti o relatie “sanatoasa”, va construiti increderea in partener si veti invata cum sa comunicati si cum sa abordati provcarile impreuna.

De asemenea, presupunand ca amandoi v-ati testat pentru  BTS-uri la inceputul relatiei si ca nu va inselati unul pe celalalt, atunci acestea nu sunt un motiv de ingrijorare.

Pe de alta partea, monogamia e construita pe baza presupunerilor ca o persoana va poate satisface 100% dorintele, nevoile si asteptarile de la o relatie, lucru care poate parea sufocant si covarsitor (si chiar dezamagitor atunci ca nu functioneaza astfel).

Pasiunea dispare in timp si nu mai exista la fel de multa varietate intr-o relatie monogama.

In plus, parametrii monoganiei sunt de obicei sunt foarte slab delimitati astfel incat ideea despre ceea ce inseamna inseltatul poate sa nu fie discutata.

 De asemenea, monogamia nu va lasa prea multe optiuni daca intalniti pe altcineva de care sunteti atrasi.

Fie va despartiti si va cautati un partener nou, interesant(lucru denumit monogamie in serie),va inselati partenerul sau faceti tot ce puteti sa uitati despre aceasta persoana noua, incitanta(in timp ce veti realiza ca intotdeauna va fi cineva nou care sa va incante).

In final, monogamia in serie insemana ca va veti supune unui risc mai mare de BTS(doar daca nu folositi protectie cu noii parteneri si daca nu sunteti testati inainte de a avea relatii neprotejate).

  1. 2.       Relatii deschise

Relatiile deschise prin insasi natura lor sunt relatii sincere si transparente care pot fi chiar eliberatoare.

Ai oportunitatea(depinzand de intelegerile facute in cadrul relatiei) sa aveti o varietate si autonomie sexuala mai mare.

In plus, aveti posibilitatea sa va impliniti nevoile prin prisma altor relatii(emotinale, erotice, fizice si spirituale).

Pe larg, aveti o autonomie si o oportunitate mai mare de a va alege relatiile.

Puteti sa aveti inca parte de o relatie profunda si bazata pe tovarasie, si este destul de posibil sa aveti stabilitate in cadrul relatiilor.

Din proprie experienta, stabilitatea relatiilor este mai mare atunci cand partenerii simt ca ei aleg sa fie unul cu celalalt si au abilitatea sa negocieza lucrurile pe care vor sa le obtina de la alte persoane.

Relatiile deschise adeseori va obliga sa va rezolvati emotiile dificile precum gelozie, insecuritatile personale si frica.

Nu va puteti tine emotiile suprimate.Trebuie sa va devotati auto-imbunatatirii , lucru care poate fi dificil uneori.

Relatiile deschise implica de asemenea dedicarea  de timp comunicarii.

In cele din urma, relatiile deschise deschid posibilitatile partenerului sa cunoasca pe altcineva si ca voi sa va despartiti sau sa trebuiasca sa va transformati relatia in altceva.

Care sunt pro-urile si contra-urile pe care le-ati intalnit in relatiile dumneavoastra?

Adauga un comentariu la "Monogamie versus relatie deschisa"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating