Evolutia: Darul neasteptat al unei despartiri

Evolutia: Darul neasteptat al unei despartiri

2013-09-11

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Despartirile sunt un semnal de alarma care te atentioneaza ca nu iti selectionezi partenerii corect in functie de ceea ce iti doresti de la o relatie.

Sa te desparti de o persoana candva aparent perfecta este un pas dureros si greu de luat. In apele tulburi ale unei despartiri suntem adesea orbite de emotii negative, de furie, tristete, frica si chiar depresie. Dar cum ar fi sa incercam sa vedem acest eveniment ca un lucru benefic dezvoltarii personale. Dupa o despartire, priveste-te bine pe tine si pe barbatul de care te-ai despartit. Gandeste-te la ceea ce iti doresti in viata si la ceea ce ai pierdut. S-ar putea sa descoperi ca durerea ce o simti acum ca fiind sfasietoare este de fapt, binefacatoare.

Cel mai dificile momente din viata noastra au loc atunci cand stim ca am pierdut ceva din viata noastra; un prieten, un animal de casa, un membru de familie sau perechea. Simtim ca pierdem controlul si ca nu ne putem gasi alinarea si pacea in niciun fel. In timpul suferintei post-despartire trebuie sa ne auto-confruntam si sa ne analizam cele mai profunde puncte slabe. Majoritatea oamenilor nu reusesc sa vada acest proces ca pe o oportunitate de reinventare personala.

Pe masura ce descoperi tenebrele sufletului tau ce acum sunt accesibile datorita despartirii, devii constienta de fricile si slabiciunile care erau bine mascate la inceputul relatiei, frici care in timp au erodat legatura cu acel partener.

Cand o persoana renunta la un rol important in viata ta, nu trebuie sa regreti nimic. Chiar daca te-ai comportat exemplar ca si femeie, ai avut de-a face cu cineva care a insistat sa puna accentul strict pe imperfectiunile tale. Este un lucru bun ca a plecat, la fel cum au facut-o si cei de dinaintea lui.

O despartire iti da un indiciu pentru a afla de ce nu ai gasit inca dragostea adevarata. Aceasta este o oportunitate grozava pentru a descoperi care este punctul tau negativ ce contribuie la inabilitatea de a-ti gasi partnerul potrivit. Odata ce ai descoperit ceea ce iti blocheaza calea spre fericire, tot ce iti ramane de facut este sa schimbi situatia.

Pentru a realiza oportunitatea oferita de o despartire, incearca sa devii constienta de ceea ce a mers prost in fiecare relatie incheiata, de obicei, exista anumite tipare in relatiile ce au mers prost, tipare care duc constant la dezastru. Trebuie sa identifici ce factor apare frecvent in fiecare relatie pentru a stii sa il eviti pe viitor.

Infruntand acel punct slab si recurent, poti sa iti gasesti puterea de a-l corecta si de a te feri de un alt esec. Pune-ti intrebari de genul ‘Cand am mai simtit asta inainte?’, ‘Care este povestea prin care trec atunci cand cineva ma paraseste?’. Dupa ce iti raspunzi sincer la intrebari de acest fel, cauta-ti pacea si realizeaza ca valorile tale nu sunt decat cele dictate de tine, nu de altcineva.

Invata sa te accepti in felul in care esti, dar daca reusesti sa gasesti anumite aspecte in felul tau de a gandi si de a privi viata, aspecte care te impiedica sa fii fericita, incearca sa le retusezi. Omul este special prin forta lui de a se adapta si de a infrunta schimbari de mediu.

Da, despartirile sunt ingrozitoare indifferent daca tu ai cerut despartirea sau partenerul, insa nu uita ca te-ai despartit cu un motiv. Priveste-i pe cei din jurul tau ca pe o multime de oglinzi care te reflecta in diferite ipostaze. Priveste reflexia si decide singura daca doresti sa schimbi ceva.

Adauga un comentariu la "Evolutia: Darul neasteptat al unei despartiri"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating