Daca vreti sa gasiti iubirea adevarata, gasiti-va intai stima de sine

Daca vreti sa gasiti iubirea adevarata, gasiti-va intai stima de sine

2013-09-12

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Dupa divort simteam ca nu mai stiu cine sunt. Toata increderea mea disparuse. Mi-a luat foarte mult timp sa ma simt din nou confortabil in pielea mea. Acum o fac, dar intrebarea este:”De ce a durat atat de mult?”

De ce ma bazam atat de mult pe barbati pentru a ma simti aprobata sau a ma crede suficient de buna? Raspunsul e simplu: nu puteam sa vad cat de grozava sunt. Stima mea de sine era scazuta si aveam nevoie de alti oameni ca sa ma simt mai bine cu mine insami.

Femeile care au suferit abuzuri fizice, verbale sau emotionale sau cele care au fost parasite tind sa aiba probleme cu increderea de sine. Ele ajung sa creada ca sunt ceea ce le vede un barbat a fi. Si-au folosit inconstient relatiile pentru a  dobandi acea stima de sine care le lipsea, cand de fapt trebuiau sa o gaseasca in interiorul lor.

Credeti ca sunteti in aceeasi situatie? Problema este ca atunci cand va aflati in aceasta situatie va vedeti ca pe o victima a circumstantelor…eu asta faceam.

Persoanele care se auto-proclama victime ajung sa fie blocate. Ele traiesc cu frica, si isi limiteaza viata la aceste sentimente de indoiala si nesiguranta. Isi fac griji pentru viitorul lor, gandindu-se  nu doar la faptul ca sunt singure ci temandu-se si de faptul ca vor ramane fara bani, fara casa si atunci va fi sfarsitul.

Sa fii o victima este ca si cum ai trai cu o boala subtila in stadiu terminal. Va extrage incet dar sigur  bucuria de a trai si nu va va permite sa evoluati si sa atrageti adevarata iubire dupa care tanjiti atat de mult.

Problema cu acest lucru este bineinteles ca partea creierului tau care te vede ca pe o victima si cea care se indoieste de orice sunt prietene. Partea creierului care se indoieste vrea sa te tina in siguranta si uraste schimbarea. Iti va spune lucrui precum: “Nu este suficient. Ti se vor termina banii.Schimbarea e periculoasa”. Daca ascultati de aceasta parte, veti ramane blocata si fara stima de sine. Iar lipsa stimei de sine va va impiedica sa vedeti lucrurile clar. Veti supravietui insa fara a va permite sa evoluati.

Victima spune “Nu merit sa ma dezvolt. As prefera sa raman blocata si sa traiesc o viata mediocra decat o viata la care pot doar visa.”Problema este ca daca continuati sa ganditi asa, veti continua sa va ganditi la un barbat care nu mai face parte din viata dumneavoastra in loc sa va oferiti darul schimbarii.

De fiecare data cand va este teama sa luati in considerare o investitie in dumneavoastra, trebuie sa o faceti. Eu asa am facut si am invatat ca daca vrei sa iti regasesti stima de sine si sa aveti incredere in fortele proprii, trebuie sa faci exact opusul a ceea ce te invata frica. In caz contrar, veti ramane exact in situatia in care sunteti acum.

Exact asa cum trebuie sa mergeti la sala pentru a slabi, asa trebuie sa va invingeti  frica pentru a iesi din postura de victima.Este primul pas pe care trebuie sa il faceti pentru a deveni increzatoare in ceea ce priveste deciziile luate si in a va elibera de confuzie si disconfort. Cu cat va infruntati temerile mai mult, cu atat deveniti mai puternica. Si, din proprie experienta va spun ca odata ce v-ati depasit temerile si incepeti sa va schimbati, veti intalni miracole.

Adauga un comentariu la "Daca vreti sa gasiti iubirea adevarata, gasiti-va intai stima de sine"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating