Cum sa te implici fara iti pierzi identitatea

Cum sa te implici fara iti pierzi identitatea

2013-09-10

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Ti s-a intamplat vreodata sa intri intr-o cearta, iar la sfarsit sa simti ca ai daruit mai mult decat partenerul? Poate ai realizat ca ofereai mai mult decat primeai intr-o relatie, asa ca ai avut impresia unei lipse de angajament. Poate totul a inceput cu intentii bune, doar ca mai apoi sa ajungi sa renunti  la valorile si parerile tale, oferind mai mult decat trebuia.

Avand in vedere ce inseamna un angajament, imi aduc aminte uneori cand am inceput o relatie cu  increderea ca totul va merge perfect pentru amandoi. Atunci cand nu functiona totul cum era de asteptat, dupa ce am observat ca imi petreceam ore, zile, luni si ani facand concesii de dragul partenerului am iesit din relatie simtind ca nici macar nu a inceput cu dreptul.

M-am gasit de multe ori implicata in proiecte bazate pe ceea ce isi doreau altii si nu pe ceea ce imi doream eu. Te simti in aceeasi situatie?

Am intalnit oameni singuri care se tot intebau cum pot face pe cineva sa se implice in relatie si i-am intrebat in ce anume s-au implicat ei insisi in viata lor si de multe ori erau nesiguri pe raspuns. A-ti lua un angajament fata de cineva fara a-ti pierde identitatea necesita siguranta ca partenerul e pe aceeasi lungime de unda cu tine. Iar asta inseamna ca trebuie sa fii constienta care iti sunt prioritatile si ce este important pentru tine.

Putem invata cate ceva despre relatii din alte aspecte ale vietii noastre de asemenea. Au fost momente cand m-am implicat eu insami in anumite afaceri cu altii ce isi doreau sa dezvolte un parteneriat. Cu toate acestea, ceea ce am descoperit deseori era o lipsa de atitudine din partea lor atunci cand eu daruisem tot si ma dedicasem complet promisiunilor mele. Poate ca un contract semnat ar fi prevenit aceasta lipsa de angajabilitate. Cum putem sa ne asiguram ca ii putem responsabiliza pe  partenerii nostri?

Deseori e usor sa facem concesii de dragul perechii noastre. Astfel, e bine de tinut minte ca atunci cand te implici cuiva, implicit consimti sa-ti iei un angajament, asadar e benefic sa comunicati si sa va stabiliti asteptarile pe care le aveti de la relatia voastra.

Cand ne gandim la semnificatia angajamentului , majoritatea oamenilor se gandesc la casatorie ca ultima forma de angajament. Pana la urma, e vorba de un contract intre doi oamenicare isi declara iubire eterna in fata familiei si a prietenilor. Decizia de a-ti lua un angajament pe viata trebuie luata cu precautie, dar se pare ca multi oameni au impresia ca a fi indragostit e singura conditie necesara pentru a o lua.

Singura modalitate prin care poti fi impacata cu un astfelde angajament e atunci cand consimti cu inima deschisa. A decide ce iti doresti pentru tine, pentru relatie si tipul de persoana cu care ai vrea sa-ti petreci restul vietii sunt lucruri care cer rabdare, precautie si sensibilitate. Astfel de decizii nu se iau atunci cand pasiunea mocneste si esti la inceputul unei relatii. Aminteste-ti ca vor trece luni de zile pana cand aceste emotii se vor estompa, iar tu vei vedea clar daca iti doresti sau nu sa-ti petreci restul vietii alaturi de actualul tau partener.

Adauga un comentariu la "Cum sa te implici fara iti pierzi identitatea"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating