Considera barbatii flirt-ul online ca fiind o forma de infidelitate

Considera barbatii flirt-ul online ca fiind o forma de infidelitate?

2013-06-06

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Rareori este clar delimitata granita dintre fidelitate si infidelitate. Pana la urma, activitati pe care unele cupluri le considera a fi nimic mai mult decat amuzamente nevinovate, sunt criticate de alte cupluri ca dovada suprema de infidelitate. Nu numai ca fiecare cuplu are propriul set de reguli nescrise in ceea ce priveste permisivitatea unor anumite actiuni, dar inclusiv partenerii care sunt angajati in respectiva relatie pot avea pareri diferite in legatura cu ceea ce este permis sau nu sa faci intr-o relatie serioasa.

Pentru multe perechi, Internetul a tulburat si mai profund liniile de delimitare a infidelitatii.

Stabileste ce inseamna mai exact, sa fii infidel

Pentru ca nu exista un manual de “asa da”-“asa nu” dupa care sa se ghideze cuplurile, ramane datoria lor sa stabileasca intre ei, ce anume este permis sa faca intr-o relatie si ce anume nu.

Majoritatea cuplurilor nu se incumeta sa stabileasca aceste reguli de conduita, deoarece ca sa faca asta se presupune sa tina macar doua conversatii pe subiect, foarte incomfortabile. Se poate ca tu si partenerul tau sa aveti opinii total diferite in ceea ce privesc asteptarile de la celalalt cand vine vorba de comportamentul din afara relatiei. Asa ca, cu cat jucati mai devreme cartile pe fata si confruntati problema, cu atat mai bine.

Oricat de neplacute pot parea discutile cu partenerul pe tema fidelitatii si infidelitatii, nu este la fel de suparator ca atunci cand suferi pentru ca jumatatea ta te-a ranit fara sa stie ca pe tine te afecteaza comportamentul sau. Odata ce ati discutat despre ce isi doreste fiecare de la celalalt, ai stabilite limitele dintre fidelitate si infidelitate iar durerea confuziei nu mai exista.

“Aspectul de intentionalitate a flirt-ului online creste sansele de a fi infidel partenerului, astfel flirt-ul poate deveni o amenintare reala asupra cuplului.”

Ar trebui flirt-ul sa fie considerat ca o forma de infidelitate?

Cand setezi limitele unei relatii, cu siguranta o sa ti se para dificil sa hotarasti daca flirt-ul inseamna sau nu infidelitate.  Pe cat de usor este sa cazi de acord ca interactiunile fizice cu alte persoane fac parte din categoria infidelitatii, pe atat de greu este sa spui cand interactiunea la nivel conversational intrece limita fidelitatii.

Sustinerea de conversatii cu continut sexual sau erotic in afara cuplului este atat inevitabila cat si nevinovata. De fapt, flirt-ul cu persoane diferite este de multe ori o metoda sanatoasa sa iti exprimi o atractie fara a duce lucrurile pana la capat. Avand in vedere ca fiecare persoana are parerile sale despre ce inseamna sa fii infidel, majoritatea sunt de acord ca sa consideri un flirt nevinovat fara alte implicatii ca fiind o forma puternica de infideliate, este exagerat.

Flirt-ul e adevarat, poate sa conduca uneori la ceva mai mult, dar daca nu duce la un comportament nepotrivit, pare a fi ceva de care nu trebuie sa te ingrijorezi.  In majoritatea cazurilor, flirt-ul nu ar trebui sa fie ceva care sa te streseze.

De ce flirt-ul online poate sa creeze adevarate probleme

Unul dintre cele mai mari motive pentru care flirt-ul nu ar trebui sa te ingrijoreze este natura lui spontana.  Cunosti pe cineva care din diferite motive ti se pare atragator si te trezesti flirtand cu el.

Dar ce se intampla cand cauti in mod intentionat persoane cu care sa flirtezi? Ce se intampla daca transformi flirtul din ceva spontan si neplanificat in ceva cu intentionalitate?

Intentionalitatea este motivul pentru care flirt-ul in mediul online devine din ce in ce mai periculos decat flirt-ul spontan desfasurat in viata de zi cu zi. Majoritatea flirt-ului online este o actiune cautata, dorita si care devine o problema in cazul in care persoana care isi doreste sa il practice intentionat in mediul online este angajata deja intr-o relatie stabila sau serioasa.

Daca esti intr-o relatie si te inregistrezi pe un site de intalniri online sau pe alt tip de site sau forum de socializare, cu scopul principal de a flirta cu persoane necunoscute, faci exact acelasi lucru ca si cum ai merge intr-un bar de unul singur cu intentia de a agata pe cineva.

Se cheama asta infidelitate? In forma sa initiala, spontana si neintentionata , flirtul nu este considerat a fi infidelitate. In schimb, aspectul intentionat al flirt-ului online creste sansele de a conduce la infidelitate, pana in punctul in care pune in pericol real relatia.

Adauga un comentariu la "Considera barbatii flirt-ul online ca fiind o forma de infidelitate?"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating