coabitarea-inainte-de-casatorie-va-poate-afecta-relatia.jpg

Coabitarea inainte de casatorie va poate afecta relatia

2013-09-11

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Coabitarea inainte de casatorie poate duce la divort

Dupa ce v-ati intalnit pentru o perioada de timp, urmatorul pas este sa va mutati impreuna. Motivul? Se pare ca oamenii cred ca nu poti testa compatibilitatea decat cu ajutorul experientei de cohabitare. Adevarul este ca o proba inainte de casatorie nu este raspunsul pentru cuplurile care se considera exclusiviste.

Din experienta mea, cei care locuiesc impreuna experimenteaza un declin al intimitatii emotionale in loc sa creeze o legatura mai puternica.  Un studiu care a masurat sentimentul de devotament si intimitate al cuplurilor necasatorite care locuiesc impreuna arata ca acestea nu au atins niciodata nivelul de apropiere de care se bucura cuplurile casatorite.

Pe scurt, mutatul impreuna va poate duce spre esec pentru ca in acel punct, cel putin unul dintre parteneri este nesigur ca aceasta relatie ar trebui sa duca la casatorie. In schimb, daca vorbiti despre acele rezervari cu sinceritate, persoana nesigura poate ajunge la un aranjament de proba. Dupa cum a dezvaluit studiul 52% dintre barbati nu sunt siguri ca relatia lor va rezista. Mai mult decat jumate au avut rezervari in ceea ce priveste longevitatea relatiei.

Casatoria confirma legatura unui barbat si o femeie prin faptul ca intareste anumite responsabilitati si asteptari. Atunci cand sunt casatoriti, ambii parteneri sunt mai dispusi sa invete sa ii faca pe plac celuilalt si devin priceputi la asta pentru ca au hotarit deja ca vor sa ramana impreuna.

Locuitul impreuna este un lucru pus sub semnul intrebarii pentru ca viitorul este indecis. Coabitarea  in sine nu promoveaza aceleasi legaturi profunde de incredere reciproca si vulnerabilitate emotionala. Intimitatea pe care o aveti atunci cand sunteti casatoriti e cu mult mai mare decat aceasta si nu poate fi replicata.

Asta este adevarata problema : de ce iubirea de durata, devotamentul si vulnerabilitatea emotionala sperie atat de multi oameni incat cred ca au nevoie de  o modalitate de evadare? Diferitele probleme includ:

1.Frica de a nu face alegerea gresita:

Casatoria este sacra si este probabil una dintre cele mai importante decizii luate de o persoana. Cea mai buna metoda sa va asigurati ca ati ales persoana potrivita cu care sa va casatoriti este sa incepeti sa va pregatiti pentru asta chiar inainte de a incepe sa iesiti la intalniri. Daca stiti ce cautati in ceea ce priveste iubirea si devotamentul, veti fi mult mai increzatori in alegerile pe care le faceti atunci cand incepeti sa va intalniti cu cineva. Daca nu puteti sa treceti peste relatiile trecute, nu va veti putea gasi partenerul potrivit pentru ca veti crede lucruri gresite. Veti ajunge sa atrageti acelasi tip de persoana si sa repetati acceasi experienta negativa. Legaturile dumneavoastra emotionale duc la o repetitie a unui tipar deja stabilit.

2. Frica de divort

Locuitul impreuna nu este o metoda de prevenit divortul, nici pentru a va pregati de casatorie. Este un antrenament pentru divort. Coabitatea creste probabilitatea ca un cuplu sa divorteze daca hotarasc sa se casatoreasca cu peste 50%. Oamenii care au multiple relatii in care locuiesc impreuna cu partenerul, sunt mai predispusi la conflicte maritale, nefericire si divort decat oamenii care nu locuiesc impreuna inainte de casatorie. Divortul este posibil tocmai din cauza  ca locuitul impreuna este un pas temporar si poate fi usor terminat.

3.Frica de a va pierde libertatea

Oamenii care locuiesc impreuna arata o tendinta mai mare spre individualism ceea  ce duce la o dorinta mai mare de autonomie in cadrul relatiei. Unul dintre lucrurile pe care oamenii le apreciaza la coabitare este libertatea sporita si responsabilitatea scazuta pe care o au partenerii unul fata de celalalt. Coabitarea nu ofera femeilor putere. Din contra, le pune intr-o pozitie vulnerabila emotional dar si material. Cuplurile care locuiesc impreuna vad relatia diferit. Femeile vad coabitarea ca pe un pas spre casatorie in timp ce barbatii o vad ca pe o oportunitate sa aiba relatii intime mai des, fara a fi nevoiti sa se devoteze. Casatoria este experienta opusa: cuplul este mai puternic impreuna decat separat deoarece sotii tind sa se gandeasca mai mult la “noi” decat la “eu”.

Ceea ce ofera stabilitate atunci cand sunteti casatoriti cu persoana potrivita este idea de a fi legati unul de celalalt. Cuplul casatorit are o sansa mult mai mare sa reziste in timp decat cuplul care isi priveste coabitarea ca pe o perioada de proba pana la terminare. Casatoria va face sa incercati mai mult si sa va expuneti vulnerabilitatile unul altuia. Sotul tau va tine cont de actiunile si vorbele tale. Ai pe cineva care iti va fi sincer. Impreuna, puteti experimenta adevarata libertate. Impreuna puteti infrunta provocari si sa duceti la bun sfarsit proiecte pe care nu le-ati putea termina singuri.

Casatoria nu inseamna o singura bucata de hartie. Este o declaratie publica ce schimba modul in care te gandesti la tine. In timp ce stigma coabitarii a fost redusa, asta nu inseamna ca este decizia corecta moral, emotional sau spiritual. Fiecare persoana care isi doreste o casnicie durabila, plina de iubire si devotament se poate pregati pentru ea prin ridicarea stachetei in ceea ce priveste iubirea si devotamentul.

Adauga un comentariu la "Coabitarea inainte de casatorie va poate afecta relatia"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating