Cheia unei relatii sanatoase: comunicarea

Cheia unei relatii sanatoase: comunicarea

2013-09-14

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Voi detineti cheia sa va rezolvati problemele in mariaj.

Mi se intampla adesea sa ma uit la partener si sa ma gandesc ”Dumnezeule, as vrea sa inceteze sa ma mai bata la cap!” sau “M-am saturat de schimbarile de dispozitie si de iesirile lui!” si in toate acele momente pare evident ca partenerul meu este cel care greseste.

Parca auziti o voce care va spune “cum ramane cu axioma spirituala care spune ca atunci cand suntem deranjati de ceva, indiferent de cauza, este ceva in neregula cu noi?” Dar reducem rapid acea voice prin a stabili cu certitudine ca desi avem si noi o parte din vina, partenerul este de fapt principalul vinovat.

Aceste tipuri de argumente tind sa devina cele mai dificile momente ale relatiei, pentru ca este mult mai usor sa fugiti decat sa munciti mai mult atunci cand intampinati probleme.  Bineinteles, trebuie sa ne dam silinta pentru a rectifica aceste situatii inconfortabile dintre noi, si am dori ca partenerul nostru sa inteleaga,  dar daca am putea sa ne reducem la tacere pentru un moment, poate am gasi timpul sa reflectam la sloganul “Sa inceapa totul cu mine”. Aceasta fraza este un memento gentil dar ferm care imi aminteste ca trebuie sa imi privesc propriile greseli intai.

Intrebi, de ce? Ei bine, multi dintre noi am inteles ca cel mai des vedem defectele altor oameni cu care ne putem identifica. Modul in care cel mai dureros defect al nostru se manifesta poate fi oarecum diferit de modul in care se manifesta in comportamentul partenerului, dar e foarte probabil sa avem probleme similare sau care pot fi usor de comparat.

Multe probleme de natura romantica apar cand defectele partenerilor sunt compatibile; nu lasati acest cuvant sa va dea impresia ca se refera la defectele pe care le impart partenerii dintr-un cuplu. Nu vorbim nici despre defecte de caracter care se elimina unul pe celalalt sau se anuleaza. In acest sens, compatibil inseamna ca defectele fiecarui partener activeaza continuu defectele celuilalt. Ca si cuplu, defectele fiecarui partener lucreaza impreuna pentru a se perpetua si intensifica.

Cel mai bun exemplu de defecte compatibile reprezinta batausul care se prezinta in rolul victimei. Cand defectele ca acestea sunt compatibile, pot exista foarte multe probleme. Daca vreti sa aveti o relatie fericita si plina de iubire este evident ca acest ciclu trebuie sa inceteze iar procesul trebuie sa inceapa cu tine.

Daca procesul nu incepe cu tine, e posibil ca certurile si invinovatirile sa nu inceteze niciodata. Acest lucru se intampla deoarece  atunci cand cuplurile au defecte compatibile, fiecare dintre parteneri poate vedea durerea pe care le-o provoaca celalalt ca un semn ca schimbarea trebuie sa vina de la partener. Daca nici unul dintre parteneri nu actioneaza, atunci este foarte probabil ca oricare dintre ei sa devina mai incapatanat si sa apara mult mai multe daune emotionale.

Daca va aflati in aceasta situatie, va incurajam sa trageti aer adanc in piept si sa spuneti “Sa inceapa totul cu mine”.

In aceasta incercare de a va vindeca, veti vedea ca defectele compatibile duc la probleme de comunicare si ingreuneaza conexiunea intima, daca nu o fac chiar imposibila. Defectele de caracter sunt reminescente ale vechii personalitati si trebuie sa fie inlocuite cu trasaturi care sa imbunatateasca relatia. Daca dati vina pe unul pe celalalt, nu va va ajuta nici pe dumneavoastra, nici pe partener.

Adauga un comentariu la "Cheia unei relatii sanatoase: comunicarea"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating