Ce inseamna sa fii o mama singura Partea 2

Ce inseamna sa fii o mama singura Partea 2

2013-08-29

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Daca ai citit prima parte a articolului probabil esti curioasa sa afli ce alte avantaje au mamele singure si de ce sunt ele atat de speciale pentru copiii lor. Iata o serie de avantaje suplimentare rolului de mama singura:

 

  1. Slava Domnului, copiii isi amintesc tot. Isi amintesc cine le-a fost alaturi cand isi faceau temele, gatind, curatanad, ducandu-i la antrenamentele de fotbal si grabindu-se de la munca pentru a ajunge la serbarea lor. Ei nu vor uita niciodata cum mamele lor au renuntat la un schimb de noapte pentru a le fi alaturi atunci cand erau bolnavi sau cand i-au ajutat cu inscrierile la facultate.
  2. Mamele singure detin monopolul asupra valorilor in spiritul carora copiii lor cresc. Din moment ce traiesc cu un singur parinte full-time, stilul acestuia de viata va fi preluat de copii. Daca tatal ar fi fost o influenta negativa, mamele singure nu trebuie sa-si faca griji ca prezenta lui ii va influenta pe copii. Mamele singure sunt libere sa-si creasca copiii conform propriilor convingeri  si alegeri pe care le fac, fara a-si face griji ca influenta lor va fi subminata sau contestata.
  3. Mamele singure sunt puternice. Ele sunt capabile sa-si gaseasca puterea de a face cat de multe posibil pentru propriii copii. Este o experienta marcanta pe care putini parinti o traiesc. Ele vor simti un sentiment puternic de satisfactie atunci cand copiii lor reusesc in ciuda sanselor potrivnice pentru ca au fost parinti exemplari, iar aceasta e rasplata pentru toata munca si sacrificiul lor.
  4. Uneori mamele singure sunt cele care trebuie sa iasa dintr-o relatie abuziva sau nesatisfacatoare din punct de vedere emotional, iar aceasta e o lectie importanta pe care o vor invata si copiii. Cand mama lor paraseste un sot abuziv, copiii vor realiza ca aceasta are propriile limite si suficient respect de sine pentru a nu lasa pe nimeni sa-i depaseasca limitele auto-impuse. Singura si fericita e mult mai bine decat abuzata si casatorita: copiii ei vor internaliza mesajul si il vor folosi in viitoarele lor relatii.
  5. Mamele singure sunt creative si indemanatice. Un singur venit presupune o povara, dar asta nu inseamna ca o familie cu un singur parinte nu poate fi una fericita si implinita. Acest lucru doar o va determina sa adopte un management creativ. In loc sa cumpere un costum de Halloween pentru copii, ea il va confectiona acasa.
  6. Unul din cele mai importante avantaje e ca o mama singura nu are o soacra. Cu toate acestea, unele dintre ele au un babysitter ocazional- fostul lor sot/iubit. Iar daca asta nu e un avantaj atunci nu stiu care ar putea fi.
  7. Acest punct este poate unul egoist insa de inteles. Ele petrec majoritatea timpului cu copiii, si spre deosebire de cuplurile casatorite nu trebuie sa imparta atentia si timpul cu altcineva daca nu isi doresc asta. Mamele singure isi pot concentra toata atentia asupra copiilor fara sa se confrunte cu “sindromul tatalui gelos” si vor fi mereu alaturi de copii in toate realizarile lor.
  8. Sa fim sinceri, mamele singure ne inspira. Ele descopera si se descurca in orice situatie fara sa fi stiut in avans ca au aceasta putere. Aceasta ne da tuturor curajul de a incerca sa facem lucruri pe care mereu ni le-am dorit. Ne gandim: “Ei, daca Maria poate avea un job, sa creasca 3 copii si sa se reapuce de scoala, cred ca as putea sa ma inscriu sa practic un sport, sa imi pornesc o afacere sau sa alerg la un maraton’. Ele ne arata cum ne putem gasi motivatia, puterea care ne impinge sa continuam chiar si atunci cand lucrurile devin dificile.

Dintotdeauna mamele singure au fost oarecum stigmatizate, dar din punctul meu de vedere ele sunt mai puternice decat majoritatea oamenilor pentru ca ele trebuie sa munceasca de doua ori mai mult in a fi parinte. Asa ca putem sa ne abtinem de acum in a spune “Pacat ca nu e si un tata in familia aceea” si sa le sustinem spunandu-le “ Nu stiu cum reusesti sa te descurci, dar pare ca ai putea sa cuceresti si lumea la cat de puternica esti”. Asa ca felicitari tuturor mamelor singure de pretutindeni!

Adauga un comentariu la "Ce inseamna sa fii o mama singura Partea 2"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating