Ce inseamna sa fii o mama singura Partea 1

Ce inseamna sa fii o mama singura Partea 1

2013-08-28

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Nu este simplu sa fii o mama singura, insa cu siguranta este o experienta incredibila.

Eu am fost crescuta de o mama singura si am multi prieteni ai caror mame i-au crescut singure. Cred ca pentru tot ceea ce ele realizeaza, pentru tot ce infrunta si aduc in lume, mamele singure nu sunt suficient de apreciate. Pana la urma, multi dintre noi nici nu ne-am afla aici fara ele. Astfel, am luat legatura cu niste mame singure si cu adulti crescuti de mame singure, luand in calcul propria mea experienta. In urma discutiilor cu ei am reusit sa intocmesc o lista cu cele mai importante motive pentru care a fi o mama singura este la fel de extraordinar ca si o familie cu ambii parinti.

  1. Stiai ca exista o sarbatoare care ii celebreaza pe parintii singuri? E adevarat! In 1984, presedintele Ronald Reagan a dedicat ziua de 21 martie ca Ziua Nationala a Parintilor Singuri. Americanii se pricep in a crea sarbatori pentru a celebra tot felul de oameni si evenimente care ne marcheaza. Acesta este un lucru important deoarece implica recunoasterea puterii si dedicarii necesare unui parinte singur. Noi ne iubim si respectam mamele singure la fel de mult precum celebram alte evenimente importante din viata noastra.
  2. Mamele singure nu sunt nevoite sa negocieze (decat daca isi doresc asta). Toate deciziile dintr-o familie sunt unilaterale asa ca nu exista politica “politist bun, politist rau”. Ceea ce spune mama e decizia finala si singura rezistenta pe care o poate intampina e un “Nu e corect!”. Un alt avantaj este ca in loc sa te certi cu partenerul, poti petrece timpul cu copiii tai si ii poti invata ceva folositor. Ii poti invata cum sa comunice si sa-si exprime frustrarile fara sa ridice tonul. Si trebuie sa mentionam si vechea zicala: “ Daca mami nu e fericita, nimeni nu e”.
  3. Mamele singure devin modele de femei independente. Atunci cand nu e nimeni care sa se ocupe de lucrurile la care ele nu se pricep, ele invata. Cunosc mame singure care schimba cauciucuri, instaleaza televizorul, invata sa gateasca, muta mobila, pun rafturi, taie lemne si tund iarba. Inafara de faptul ca deprind aceste abilitati sexy, surorile care vor face asta pentru ele insele isi vor invata copiii cum sa fie de asemenea independenti. Cand copiii vor creste si vor cauta sa fie intr-o relatie, va fi pentru ca asta isi vor dori, nu pentru ca le este necesar.
  4. A fi singura inseamna ca impartitul patului e absolut optional. Fundatia Nationala pentru Somn afirma ca impartitul patului poate face ca o persoana sa piarda pana la 49 de minute de somn pe noapte si aceasta ar fi inacceptabil pentru orice mama singura. Mamele singure nu trebuie sa fie frustrate de faptul ca partenerul lor le trezeste atunci cand se culca mai tarziu decat ele, sau de o lumina aprinsa. Aceste femei dorm linistite si sufera doar de ceea ce implica dormitul cu copiii intr-o noapte furtunoasa sau cu un domn la alegerea lor.
  5. Corpurile le apartin in totalitate. Un studiu al Universitatii Cornell a descoperit ca femeile se ingrasa cu aproximativ 5 kilograme in primii ani de casnicie sau chiar mai mult daca te afli intr-o casnicie nefericita. Acelasi studiu arata ca aceleasi femei nefericite se ingrasa 25 de kilograme in primii 10 ani de casnicie. Mamele singure nu trebuie sa aleaga intre sala si statul in pat cu partenerul si nu trebuie sa inlocuiasca salata cu o masa copioasa pentru ca partenerul lor are chef de hamburgeri sau cartofi prajiti. Mai sunt si alte avantaje? Ei bine, te poti duce la culcare cand vrei in loc sa stai pe intuneric si sa te astepti ca e timpul sa faceti sex. De asemenea poti purta ceea ce iti doresti fara sa fii nevoita sa auzi fraze de genul: “Nu crezi ca e cam decoltat?’. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa dai nimanui explicatii in ceea ce priveste corpul tau si deciziile pe care le iei.
  6. Mamele singure sunt niste supereroine. Copiii lor le cred grozave (si chiar sunt!). Copiii cu mame singure cred ca este incredibil ca mama lor sa gateasca nenumarate prajituri pentru un eveniment de care ceilalti aproape au uitat.  De asemenea ei adora cand mamele lor ii pot invata nu doar cum sa arunce mingea ci si cum sa se imbrace pentru o seara speciala. Familiile cu parinti singuri implica schimbari versatile de rol, iar cand mamele le pot indeplini pe amandoua, copiii se vor simti in siguranta din toate punctele de vedere. Ei sunt constienti ca nu se bazeaza pe mama doar pentru a rezolva problemele, dar ca ea e si un sprijin moral indiferent de situatie.
  7. Lupta pentru supravietuire strange legaturile intre membrii unei familii. Unii pot sustine ca acesta nu este un lucru benefic pentru copii pentru ca ii maturizeaza mai repede decat e nevoie, dar atunci cand membrii unei familii cu un singur parinte trebuie sa se sprijine unul pe altul, legatura creata intre ei devine indestructibila. Astfel copiii invata valoarea muncii in echipa si in ce masura trebuie sa fii dependent de altii.

Adauga un comentariu la "Ce inseamna sa fii o mama singura Partea 1"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating