Cand e timpul sa inchei o relatie cu probleme

Cand e timpul sa inchei o relatie cu probleme

2013-09-07

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Nu e usor sa decizi cand sa renunti si sa iesi dintr-o relatie mai ales atunci cand ai investit timp si sentimente puternice.

Se spune ca oamenii ajung in vietile noastre dintr-un anumit motiv pentru o vreme sau pentru toata viata. E greu sa realizezi pe cine merita sa tii langa tine si cand e momentul sa renunti.

Va veni un moment in relatia ta tulburata cand te vei intreba “Cata frustrare, ingrijorare sau tristete mai sunt capabila sa indur pentru a face relatia sa mearga?”

Nu e usor sa pui capat relatiei atunci cand aceasta ti-a marcat o buna parte din viata si sincer, aceste relatii sunt intotdeauna o parte insemnata din viata ta pentru ca sunt pline de drama si au nevoie de atentia ta constanta.

Nu e nimic iesit din comun sa te gasesti prinsa in capcana dorintelor ascunse care te fac sa te concentrezi mai mult pe viitor si sa ignori prezentul. Cu totii am trecut prin asta; gasim scuze pentru comportamentul nepotrivit al partenerului si asteptam ca lucrurile sa se schimbe in bine.

S-ar putea sa fii facut eforturi mari pentru relatia voastra ani intregi spre frustrarea ta, eforturi ce te-au schimbat pe tine dar nu si pe partenerul tau. Aceasta este o alta capcana pentru ca nu este treaba ta sa schimbi pe cineva, dar realizezi ca asta este tocmai ce faci.

Trebuie sa te intrebi de ce iti doresti atat de mult sa mentii o relatie problematica. Cu ce te ajuta aceasta relatie? Trebuie sa ai vreun beneficiu de pe urma ei, altfel nu ai fi in stare sa suporti disconfortul si durerea pricinuita de partener. Uneori, beneficiul este acela de a avea o scuza pentru a nu-ti asuma responsabilitatea pentru propria viata, victimizandu-te si afirmand ca esti preocupata de problemele de cuplu.

De asemenea, trebuie sa stii ca cel mai mare motiv pentru care nu reusesti sa renunti la aceasta relatie este ca ti-e teama. Ti-e frica sa ramai singura sau ti-e teama ca nimeni altcineva nu te va mai dori. Insa aceasta teama va pune stapanire pe tine si pe viata ta. A trai cu frica e sinonim cu o viata plina de stres acre iti va afecta negativ mintea si trupul.

Pentru a sti daca ar fi cazul sa iesi dintr-o relatie trebuie sa te intrebi: “Continui aceasta relatie cu speranta ca partenerul tau se va schimba?” “Ai pierdut o parte din tine negand ceea ce iti doresti si ai nevoie doar pentru a face relatia sa functioneze?” “Relatia voastra devine mai solida cu timpul sau mult mia haotica si dificila?”

Daca raspunsul la oricare din aceste intrebari este “Da”, ar tebui sa iei in considerare incheierea relatiei. S-ar putea sa fii responsabila pentru relatiile din viata ta, insa  nu esti nevoita sa suferi intr-o relatie care nu mai e potrivita pentru tine.  Pana la urma, a te cunoaste mai bine pe tine, inseamna sa stii ca poti mai mult decat atat. Poti fi intr-o relatie sanatoasa, in care tu si partenerul tau sunteti egali. O relatie in care amandoi faceti eforturi pentru a mentine dragostea si respectul.

Adauga un comentariu la "Cand e timpul sa inchei o relatie cu probleme"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating