5 mari trend-uri in materie de relatii in 2013

5 mari trend-uri in materie de relatii in 2013

2013-06-07

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

5 trend-uri generale care pot aparea in 2013 in materie de relatii online

1. Trend-ul parintilor singuri

Daca anul 2012 a fost anul in care persoanele mature si cu o anumita varsta erau pasionate de socializarea prin intermediul intalnirilor online, prevad ca anul 2013 o sa fie anul parintilor singuri.

Cu 14 milioane de mame singure cu intre 1 si 4 copii in America si inca pe atat de multi tati singuri, Internetul este un mod convenabil, eficient si econom de a-si gasi un nou partener.

Gandeste-te doar cat de multe evenimente sunt organizate de site-urile de intalniri online pentru mame si tati care isi cresc singuri copii, in care chiar se recomanda aducerea copiilor la intalnire.

2. Convietuirea in doi isi va pierde gustul

Pe masura ce tot mai multe persoane ajung sa realizeze ca locuitul sub acelasi acoperis nu previne divortul, vom observa cum cei care isi doresc o relatie stabila si chiar o eventuala casatorie nu vor mai fi la fel de doritori sa aleaga sa locuiasca impreuna.

Trend-ul care promova convietuirea impreuna cu partenerul in afara casatoriei, era menit sa amelioreze socul suferit in urma unui divort. In schimb, sute si mii de indivizi au ajuns la concluzia ca despartirea dintr-o relatie de concubinaj este la fel de dureroasa ca si in cazul unui divort.

  3. “E randul tau sa dormi la mine” o sa fie o fraza mult mai des folosita.

Cel mai nou trend in materie de relatii, “dormitul cu schimbul” o sa isi continue ascensiunea.

Intr-o relatie de genul “in seara asta tu dormi la mine”, ambii parteneri detin o locuinta personala, impartasesc doar foarte putine obiecte de uz comun si dorm pe rand, unul la altul, in functie de cum le permite programul.

Acest tip de relatie este de obicei gasit in cazul parintiilor singuri care isi organizeaza viata amoroasa in jurul programului de custodie al copilului dar si in cazul altor adulti mai in varsta, care vor sa isi mentina locuinta ca loc de primire pentru nepoti si intreaga familie.

“O multiume de barbati o sa priveasca femeile agresive din punct de vedere sexual ca si cum ar fi doar niste “gustari”.”

4. Miscarea “Dragoste lenta” o sa castige popularitate

“Dragoste lenta” este un raspuns cultural la viata tehnologica de mare viteza, care erodeaza si afecteaza negativ relatiile inter-umane de lunga durata sau cu implicare.

“Dragoste lenta” este un raspuns la nivelul crescut de oportunitate sexuala, dependenta de intalniri si o mass media ce promoveaza activitatea sexuala, fapt care influenteaza oamenii in aderarea lor la relatii de tip “gustari”.

Obiectivul “Dragoste lenta” este sa creeze relatii intime de lunga durata cu dozaje de implicare emotionala constante. Mai departe se gaseste planul de functionare al “proiectului”:

1. Eliberarea din relatii care presupun implicare sexuala fara implicare emotionala sau fara manifestarea afectiunii si dragostei.

2. Adoptarea de limite sexuale sanatoase si invatarea unor abilitati comunicative menite sa incetineasca sistemul de evolutie a unei relatii care poate duce catre un tip de relatie fara substanta.

3. Amanarea implicarii sexuale cu un nou partener pana dupa momentul de consolidare a unei baze emotionale sanatoase.

4. Reducerea timpului de curtare prin intermediul mediilor online prin suplimentarea cu interactionare fata in fata sau prin intermediul telefonului.  

5. Crearea unui punct de romantism si pasiune care marturiseste sentimentele si trairile partenerilor chiar si in cazul activitatiilor de ordin erotic.

5. Barbatii o sa renunte la relatiile de tip “gustari”

Schimbul de roluri in ceea ce priveste genul unei persoane este intens folosit, pe masura ce cuplurile se stabilesc intr-o viata profesionala si familiala potrivita fiecarui partener.

Cu toate astea, pe plan erotic, barbatii au dezvoltat o mica lege culturala.

Lumea inconjuratoare continua sa faca presiuni asupra barbatiilor in general, ca ei sa adopte un cod al comportamentului sexual, cumva invechit, care presupune incercarea lor constanta de a-si incepe activitatiile sexuale cat mai devreme, pentru ca altfel nu sunt suficient de barbati iar relatia nu o sa mearga eficient. In acest an, un numar considerabil de barbati cu judecata si emotie o sa inceapa a privi femeile mult prea agresive sexual, ca fiind “gustari” ce foarte putin probabil o sa le aduca aportul necesar de afectiune si atentie dorit.

Adauga un comentariu la "5 mari trend-uri in materie de relatii in 2013"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating