3 semne de atasament emotional efemer

3 semne de atasament emotional efemer

2013-09-12

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Daca impartasesti mai multe lucruri cu prietenul tau cel mai bun decat cu sotul tau, s-ar putea sa fii in plin atasament emotional efemer.

Atasamentele emotionale de moment sunt evenimente serioase ce apar destul de rar dar foarte puternic in viata unei femei. De fapt, aproximativ jumatate din toate atasamentele emotionale isi gasesc inceputul in prietenii online, spre exemplu. Mai mult de 70 % din acele relatii emotionale, deci fara implicatie fizica, sfarsesc in a se concretiza in fapte reale, fizice.

Deci cum stii cand ai un atasament emotional de moment pentru un barbat? De obicei porneste din stadiul de prietenie sau cel putin amicitie, asa ca uneori linia dintre ceea ce ar putea deveni periculos si faptele in sine devine neclara.

Lucrul cel mai important este sa determini daca prietenia ta cu acea persoana depaseste sau nu linia fidelitatii fata de partenerul tau. Este foarte simplu sa treci de la statutul de amica la cel de amanta spirituala ca mai apoi totul sa degenereze intr-o relatie intima purtata in secret. De ce? Ei bine, femeile sunt sensibile si in primul rand emotionale deci odata atasate emotional de un barbat lucrurile o iau razna foarte usor. Daca esti casatorita sau ai o relatie serioasa si nu stii sa te situezi intre fidelitate si infidelitate ar fi cazul sa iti analizezi intentiile si sentimentele. Ai sansa sa intrerupi acel atasament emotional inainte sa fie prea tarziu.

Multe relatii si atasamente emotionale incep la locul de munca. Un prieten sau un coleg de birou te ajuta sa iti treaca timpul la munca mult mai usor. Pe langa asta, te simti grozav sa stii ca ai gasit pe cineva cu care poti sa vorbesti despre orice, cineva care te amuza si cu care poti sa impartasesti povara frustrarilor de la locul de munca.

Dar daca ajungi la concluzia ca acel cineva este un barbat de care te simti atrasa chiar si foarte putin, s-ar putea sa te afli pe calea gresita. Aici urmeaza cateva idei ce merita urmarite pentru a determina daca e cazul sau nu sa intrerupi interactiunea cu el.

1. Vorbesti cu el despre frustrarile din cadrul casniciei/relatiei

Daca impartasesti cu el problemele amoroase de acasa, e cert ca insisti sa iti complici viata. Creezi un fel de intimitate unica cu aceasta persoana vorbind in termini negativi despre barbatul la care te intorci acasa. Efectiv ajungi sa creezi o noua legatura cu acest prieten desfiintandu-l pe iubitul tau. O intrebare importanta la care trebuie sa iti raspunzi este: “Impartasesti nevoile tale nesatisfacute cu acest prieten pentru a vedea daca el ti le-ar putea indeplini?”

2. Incepi sa testezi apele

Daca incepi sa flirtezi cu el din joaca, doar ca sa vezi cat de mult se poate intinde gluma, s-ar putea sa ai o mica problema. Desigur, e amuzant sa spui glume cu caracter sexual, si da, e in regula sa ii trimiti videoclipuri de pe Youtube cu piese interesante, dar de ce o faci? Fii sincera cu tine: Il testezi sa vezi cum ar reactiona la o posibila implicatie romantica? Sa te joci putin e amuzant, insa jocurile de acest fel risca de multe ori sa se transforme in harjoneli serioase.

3. Vorbiti cand se presupune ca nu ar trebui sa vorbiti

Daca te suna dupa amiaza, cand esti acasa cu iubitul sau sotul, asta inseamna ca nivelul de atasament e accentuat si  ca trece linia admisibila. Daca faceti schimb de mesaje in timpul weekendului cand se presupune ca iti petreci timpul liber cu familia, atunci nu mai sunteti doar prieteni. Daca te surprinzi asteptand mesajele sau apelurile de la el, ar trebui sa incepi sa iei masuri si  sa schimbi ceva in atitudinea ta daca nu vrei sa incepi o aventura. Se prea poate ca in acest moment sa fii mai implicata emotional cu el decat cu sotul tau, ceea ce nu este un lucru pozitiv absolut deloc.

Daca aceste trei semnale de alarma au fost trase, este cazul sa iei masuri si sa intrerupi legatura cu acest prieten cat mai diplomat cu putinta. Asta daca iti doresti sa te salvezi de la o aventura care o sa iti aduca satisfactii pe un termen scurt si care o sa provoace un dezastru in relatia ta actuala. 

Adauga un comentariu la "3 semne de atasament emotional efemer"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating