10 stagii ale iubirii in timp  Partea 1

10 stagii ale iubirii in timp Partea 1

2013-09-14

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Cand esti implicat pe termen lung, cum se va schimba relatia in timp?

O relatie care dureaza toata viata poate fi impartita in 10 stagii diferite. Din pacate, majoritatea relatiilor nu trec de primele 5 sau 6 stagii insa factorul necesar pentru a ajunge la final este comunicarea. Fara ea, nu aveti nici o sansa sa mentineti un parteneriat dinamic si roditor. Fara comunicare, relatiile stagneaza si resentimentele se inmultesc pana cand duc la epuizare. Vestea buna este ca daca ambii parteneri sunt dispusi sa faca lucrurile sa mearga, relatia va fi in continua schimbare si se va imbunatati cu timpul. Da, suntem supusi rutinei insa pana si cele mai incapatanate obiceiuri pot fi schimbate-in orice etapa a iubirii. Acestea sunt cele 10 stagii ale unei relatii pe viata:

1. Luna de miere:

Hormonii sunt la cote maxime si totul pare vazut prin lentile roz. Pare ca “dragostea este tot ce ai nevoie” si orice in viata ta cade pe loc secund. In stagiul lunii de miere este usor sa treci cu vederea diferentele fundamentale ale personalitatilor sau valorilor. Aceasta faza este de obicei denumita ca fiind fuziunea unui cuplu. Relatiile intime sunt incitante si noi,iar oxitocina va inunda tot corpul.

Bineinteles, nu orice relatie incepe in aceasta perfecta armonie. Uneori unul dintre parteneri este infatuat in timp ce celalalt este mai distant. In acest stagiu, este foarte des intalnit ca unul dintre parteneri sa pregateasca terenul pentru o dinamica dureoasa, desi in alte circumstante nu ar face asa ceva in mod rational si constient. Aceste dinamici pot fi asemeni unui drog; de aceea terapia poate fi foarte folositoare. Daca intelegeti si invatati care sunt schemele si ce ii declanseaza pe parteneri, puteti fi mai intelegatori in ceea ce priveste aceste impulsuri interpersonale.

2. Inapoi la realitate

Luna de miere s-a incheiat si ati revenit iar cu picioarele pe pamant. Au trecut deja un an, doi, sau chiar 3. Ceea ce vi se parea dragut inainte acum va enerveaza. Se instaleaza rutine…nu mai inchideti nici macar usa de la baie.

In acest stagiu al relatiei, lumile voastre incep sa se contopeasca in ceea ce priveste prietenii, familia si toate acele interactiuni care au un efect puternic asupra relatiei. Incepeti sa vorbiti despre mutatul impreuna si visati la cum va fi viata in doi. Multe din substantele chimice care va inundau trupul in luna de miere s-au disipat si acum aveti oportunitatea sa va cunoasteti cu adevarat si sa puneti bazele unei prietenii si a increderii.

3. Faceti un pas sau mergeti mai departe

 Sunteti impreuna de cativa ani deja si exista din ce in ce mai multa presiune asupra casatoriei. Incepeti sa vedeti realitatea monogamiei in timp ce contemplati la o viata impreuna. Este un lucru normal ca unul dintre parteneri sa fie mai entuziasmat de acest pas si apar tensiuni legate de frica de respingere sau presiune. Atat familia cat si prietenii incep sa isi dea cu pararea. Este incitant, confuz si infricosator.

4. Clopote de nunta

A trecut deja un an de cand planificati marele eveniment care este foarte important .Nunta capata viata si toti cei implicati se pot transforma cu usurinta in monstri. Este o perioada incitanta insa  foarte stresanta. Totusi, daca te casatoresti cu o persoana pe care o iubesti, anticipatia si bucuria sunt evidente.

5. A venit barza

Trecerea de la doi la 3 este o schimbare monumentala in relatie. Atentia si energia nu mai sunt atintite asupra partenerului ci asupra celui mic. Somnul este un lux iar relatiile intime o amintire indepartata. Un copil poate destrama un cuplu daca baza acesteia si comunicarea nu sunt puternice. Bineinteles, nu orice cuplu trebuie sa aiba copii. Unii dintre ei isi pecetluiesc legatura cu un animal de casa, calatorii sau imbunatatiri aduse locuintei. Toate aceste lucruri pot de asemenea sa consume timp si sa va streseze.

Celelalte stagii ale iubirii in timp, in partea a doua a articolului….

Adauga un comentariu la "10 stagii ale iubirii in timp Partea 1"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating