Trucuri pentru o casnicie fericita_Partea 1

Trucuri pentru o casnicie fericita_Partea 1

2013-09-06

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Una din cele mai frecvente cauze de care se plang partenerii intr-o casatorie e lipsa sexului.  In timp ce in cazul problemelor de sanatate sau in urma unor traume fizice, o relatie fizica implinita e imposibila, e absolut important ca partenerii sa se implice pe cat de mult posibil in latura intima a relatiei lor. O casatorie fara intimitate este vulnerabila si predispusa tentatiei. Nu te minti ca puteti fi doar prieteni si avea un mariaj solid. Mai devreme sau mai tarziu, tentatia va interveni intre voi fie la locul de munca, fie din partea unui vecin. Nevoia de a face sex este foarte puternica si intotdeauna va fi satisfacuta intr-un fel sau altul. Nu vrei sa-ti satisfaci aceste dorinte cu partenerul tau?

Pentru a mentine iubirea si sexul in viata intr-o relatie inseamna a avea o atitudine sanatoasa in cuplu. O viata sexuala satisfacatoare e foarte importanta, iar pentru a mentine energia trebuie sa aduci mereu ceva nou si interesant in relatia voastra. Atunci cand esti entuziasmata esti seducatoare si atractiva pentru partenerul tau, caruia ii vei trezi cu siguranta interesul.

Relatiile continua sa evolueze treptat, chiar si dupa sfarsitul lunii de miere. Marea majoritate a oamenilor insa sunt obisnuiti doar cu primele faze ale relatiei: intalniri, curtat, angajament. Unii au experimentat mutatul impreuna, casatoria si perioada lunii de miere cand totul e nou si inedit. Despre asta vorbesc toate cantecele si filmele romantice si cu asta asociaza lumea relatiile, iar oamenii viseaza doar la prelungirea pe o perioada nedeterminata a lunii de miere si a sentimentului pe care ti-l da.

Cu toate acestea, dupa toate pregatirile de nunta si luna de miere, cuplul se intoarce in noua casa si trebuie sa isi asume responsabilitatea unui job, al banilor si ale treburilor gospodaresti astfel ca pot avea parte de un mic soc. Adevarata viata de cuplu e mai mult decat o nunta si o luna de miere si abia acum incepe adevarata evolutie a relatiei voastre, iar multi oameni nu au un model dupa care sa se ghideze in ceea ce priveste dezoltarea unui mariaj solid si fericit.

In procesul de dezvoltare al intimitatii, iubirea se maturizeaza  si devine bazata pe realitate si nu pe povesti. E momentul in care magia incepe sa dispara si amandoi incepeti sa va relaxati si sa fiti voi insiva unul in preajma celuilalt. Incepeti sa va cunoasteti unul pe altul cu toate calitatile si defectele pe care le aveti. In acest stadiu veti ajunge sa va certati, sa va luptati pentru putere, sa deveniti iritati si neintelegatori unul cu altul, iar gandul ca partenerul tau s-ar putea sa nu mai fie atat de realist in relatia voastra te sperie. Ca si consecinta, ambii parteneri au probleme cu spatiul privat si intimitatea personala. Multe relatii nu reusesc sa depaseasca acet prag pentru ca niciunul din cei doi nu intelege aceasta schimbare si poate simti ca ceva nu este in regula cu relatia.

In cele din urma, daca relatia supravietuieste, cuplul va dezvolta un stil al intimatatii ce li se va potrivi amandurora si pentru ca a ajuns atat de departe se va simti mai solid si mai sigur. Acum ca relatia s-a stabilizat, intrebari de tipul “Cum sa mentinem flacara aprinsa cat mai multa vreme?”, “Cum sa nu ne consideram unul pe altul ca ceva dat” si “Cum sa ne stabilim si alte activitati independente si sa ne acomodam cu schimbarile?” vor iesi la suprafata. In acest moment, partenerii unui cuplu stabil si solid se vor simti iubiti si obisnuiti cu viata in doi, iar atunci cand vor aparea probleme, vor stii cum sa le rezolve cu tact si diplomatie. Cu toate acestea, e nevoie de cativa ani pentru a atinge acet stadiu al relatiei, iar in cazul in care nu ai mai fost intr-o relatie serioasa inainte, e greu de inteles dificultatile pe care le puteti intampina in dezvoltarea intimitatii si a legaturii dintre voi. E foarte usor sa te descurajezi si sa renunti. E stiut faptul ca oamenii evolueaza mult mai bine in a doua sau a treia relatie serioasa pentru ca experienta anterioara i-a invatat ce asteptari trebuie sa aiba si le-a dat sansa de a acumula abilitati de relationare. Din cauza faptului ca ducem lipsa de educatie si experienta, relatiile noastre anterioare esuate reprezinta o lectie pentru viitoarele relatii de succes, insa acest lucru nu inseamna ca daca aceasta este prima ta relatie serioasa, ea va fi sortita esecului.

Iata 4 pasi simpli cate un mariaj implinit:

  1. Comunicati frecvent si sincer despre frustrarile voastre, despre sex, furie, dezamagiri, sensul vietii si aprecierea voastra fata de partener. Discutati despre orice.
  2. Cooperati in rezolvarea problemelor de cuplu. Fiti o echipa si nu va blamati unul pe altul ci concentrati-va pe gasirea unor solutii.
  3. Mentineti legatura dintre voi prin comunicare, sex, afectiune, intelegere si grija unul fata de celalalt.
  4. Aveti simtul umorului si acordati prezumtia de nevinovatie partenerului in orice situatie.

Adauga un comentariu la "Trucuri pentru o casnicie fericita_Partea 1"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating