Motive pentru a te intalni cu barbati straini

Motive pentru a te intalni cu barbati straini

2013-08-24

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Sunt de parere ca una din caile spre fericire este puterea de a te iubi si de a te accepta asa cum esti, in forma ta imperfecta. Acest mod de iubire de sine (in limita bunului simt) duce nu doar la fericirea personala ci si la fericirea in cuplu. Cu toate acestea, deseori e dificil sa ne iubim asa cum suntem, de cele mai multe ori ne torturam pentru a ne transforma in ceea ce nu putem fi insa ne-am dori sa fim.

Cu toate acestea, sa ne acceptam si iubim este ideal, dar nu ar trebui sa ii acceptam de asemenea, pe cei din jurul nostru?

Budistii privesc viata ca fiind un efort de acceptare a celor din jur si de intelegere sau judecare a naturii lor abia dupa ce i-am acceptat. Suna cat de cat similar cu credinta crestina: Iubeste-l pe cel de langa tine, la fel cu Dumnezeu te iubeste la randul sau. Dupa cum in Fratii Karamazov de Feodor Dostoievski, Parintele Zossima spune “Iubeste tot ceea ce a fost creat. Daca iubesti totul vei reusi sa percepi misterul divin din tot ce te inconjoara. Odata ce il percepi, o sa il intelegi tot mai bine in fiecare zi. La final, o sa ajungi sa iubesti intreaga lume, cu toate aspectele ei.”

Vorbeam la un moment dat cu o prietena recent intoarsa din Jakarta, Indonezia, despre intalnirile amoroase cu barbati din alte tari, cu strainii. Eu am avut relatii cu italieni, indieni, irlandezi si englezi iar toate aceste mai lungi sau mai scurte interactionari m-au invatat multe si mi-au oferit experiente si trairi de neuitat. Daca ar fi sa am ocazia sa cunosc din nou un om frumos din alta tara, nu as ezita sa spun “Da” unei intalniri. Sunt de parere ca intalnirile cu strainii ma ajuta sa imi extind universul si cunoasterea.

Din experienta personala, pot sa iti ofer 4 argumente ce sustin ideea ca intalnirile cu strainii sunt fericite.

1. Bariera lingvistica e draguta

Daca iesi la o intalnire cu un francez care stie engleza la nivel mediu, conversatia cu el poate fii cu adevarat amuzanta. Deoarece glumele si frazele carismatice sunt traduse din limba materna in engleza, mereu gasesti motive de amuzament lingvistic. Pe langa asta, nu e chiar atat de greu sa te intelegi cu un strain in limba engleza, decat daca niciunul din voi nu o stapaneste bine. In acest caz, e recomandat sa pui mana pe o carte si sa inveti mai multe. Nu ajuta doar la intalniri, ci si in viata.

2. Accentul

Stii barbatii aceia pe care ii vezi in filme, cu un accent britanic puternic si masculin? Ei, bine, daca te intalnesti cu un englez, o sa ai ocazia sa iti fie soptite in ureche cuvinte frumoase rostite cu acel accent.

3. Cunosti alte culturi

Uneori nu e suficient sa vizitezi o tara pentru a cunoaste si simti cultura specifica. O intalnire cu un barbat din Brazilia spre exemplu, constituie o oportunitate grozava de a privi viata si cultura braziliana prin ochii unui om care a crescut sau locuieste acolo. De asemenea, este amuzant sa iti dai seama de discrepantele culturale dintre tara ta si tara lui. Cand esti la o intalnire cu un barbat strain, faci o calatorie mentala in taramurile sale natale.

Fara sa vrei, cunoasterea altor culturi iti deschide mintea si te deschide spiritual catre tot ce te inconjoara. Ajungi sa intelegi si sa ii accepti pe cei din jurul tau, asa diferiti cum sunt ei.

4. Te conectezi la acel om in mod diferit

Cunosc multa lume care adora sa faca legaturi pe baza a ceea ce au in comun, cum ar fi programe TV preferate care acum nu mai sunt difuzate, diferite genuri de muzica si trupe, etc.

Cu toate acestea, sunt de parere ca e mai interesant sa consolidezi o legatura cu cineva nu pe baza lucrurilor ce le aveti deja in comun, cat pe ceea ce ai invatat de la el si a ajuns sa iti faca placere si invers. In acest fel ajungi sa apreciezi diferentele dintre voi, lucru care intr-o relatie cu un barbat de aceeasi cultura si nationalitate cu a ta, se intampla mai rar. Spre exemplu, eu acum ador pur si simplu filmele regizorului Italian Federico Fellini iar acest lucru il datorez tipului italian cu care obisnuiam sa ma intalnesc. M-am simtit mai apropiata de el tocmai pentru ca mi-a deschis ochii in fata a ceva ce mi-a facut placere.

Nu ai nimic de pierdut daca te intalnesti cu un strain cand ai oportunitatea. Intalnirile de acest gen rezulta de multe ori in relatii de lunga durata sau chiar in casatorii. Nu de putine ori romancele s-au casatorit cu oameni de peste tot din aceasta lume. Tot ce conteaza e sa ai curaj sa depasesti linia de comfort si sa accepti tot ceea ce te inconjoara. Deschide-ti mintea si lumea se va deschide in fata ta. 

Adauga un comentariu la "Motive pentru a te intalni cu barbati straini"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating