Fii mai increzatoare!

Fii mai increzatoare!

2013-09-08

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Exista o criza a increderii de sine printre femei astazi, mai ales la locul de munca, si bineinteles, stim cu totii ca evenimentele de la locul de munca ne marcheaza si vietile personale. Cu toate acestea, femeile nu au incredere sa-si exprime punctul de vedere sau sa fie apreciate pentru o munca bine facuta. Iti suna familiar?

La inceput, aceasta situatie mi se parea straina. Apoi insa, am inceput sa reflectez asupra femeilor pe care le cunosc si am realizat ca intr-adevar aproape toate conversatiile cu prietenele si asociatele mele sunt marcate de aceeasi lipsa de incredere in a-si trai viata cu indrazneala.

Acorda-ti un moment sa-ti evaluezi increderea de sine. 10 inseamna ca esti foarte increzatoare (iti exprimi punctul de vedere, iti oferi perspectiva in lucrul de echipa, tragi concluzii rapid), iar 0 inseamna ca nu ai incredere in tine (iti pastrezi opiniile si remarcile pentru ca ai impresia ca nimeni nu vrea sa le auda, esti incapabila sa iei hotarari, nu poti lua o decizie fara sa te consulti cu trei oameni inainte).

Stiai ca te-ai nascut cu doua instante permanente, specializate pe toate actiunile, deciziile si experientele tale? Una din ele tine de integritate, iar cealalta incredere si siguranta. Diferenta dintre ele este ca nasti cu integritatea, insa nu si cu incredere.  Aceasta este deoarece copil fiind, e de asteptat sa te bazezi pe cei apropiati si astfel incepi sa iti construiesti increderea. Pe masura ce inaintezi in viata, actiunile si deciziile tale afecteaza aceste doua instante in functie de hotararea ta de a trai corespunzator integritatii sau daca ai de gand sa iti continui dezvoltarea increderii de sine. Daca deciziile iti sprijina integritatea, aceasta instanta ramane la fel, daca nu, atunci aceasta se va diminua.  De asemenea, actiunile si deciziile tale iti afecteaza increderea de sine, dar aceasta este afectata si de reactia ta la raspunsul celorlalti in fata acestor decizii. Modul in care reactionezi la deciziile de zi cu zi si in cazuri de urgenta poate fi diferit. Increderea este cea care iti permite sa iei decizii in situatii de criza. Cu cat esti mai increzatoare, cu atat mai inspirate vor fi deciziile tale luate in momente stresante.

Vestea cea buna este ca posezi instrumentele necesare de a pune in aplicare deciziile si a-ti creste increderea de sine. Astfel, exista 3 pasi pe care ii poti face chiar azi pentru a deveni mai increzatoare in fortele proprii.

1.Defineste sentimentul ce iti este inspirat intr-o stare de stres. De exemplu, sa ne inchipuim ca esti la birou si altcineva isi asuma meritele pentru o realizare de-a ta. Ce simti? E indoiala? Ingrijorare? Furie? Dezamagire? Indiferent ce anume simti, fii constienta de asta. Nu te invinovati pentru ceea ce simti pentru ca este perfect uman. Asa ca permite-ti sa traiesti sentimentele ce ti-au fost induse. Experimentand aceste sentimente iti vor intari increderea de sine pentru ca te vei cunoaste mai bine.

2.Intensifica-ti emotiile. Daca simti furie, cauta sa-ti intensifici emotia devenind manioasa; daca simti indoiala, intensifica-ti emotia spre dezamagire; daca e ingrijorarea, permite-ti sa fii sceptica. Secretul e sa-ti intensifici emotiile pentru a aborda situatia din alta perspectiva. Avand un alt punct de vedere iti vei dezvolta increderea de sine indiferent de cum raspund ceilalti la situatia data.

3.Executa! Exista doua parti corespunzatoare acestui pas. In primul rand, tebuie sa-ti pui in aplicare emotia inferioara si sa o intensifici. Apoi trebuie sa iei atitudine si sa executi pasii necesari pentru a a-ti revitaliza increderea de sine. Fa cel putin un pas in solutionarea situatiei care ti-a generat stres. Revenind la situatia ipotetica in care altcineva isi asuma meritele pentru realizarile tale, o idee buna ar fi sa abordezi acea persoana, sa o feliciti pentru realizare si sa fii multumita ca ai actionat in mod civilizat si superior comportamentului persoanei in cauza.

Din increderea de sine reiese siguranta si indurare. Cu fiecare efort pe care il vei face, cu atat iti vei imbunatati capacitatea de a indura si a trece peste stres.

Adauga un comentariu la "Fii mai increzatoare!"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating