Echilibrul intre ‘Eu’ si ‘Noi’

Echilibrul intre ‘Eu’ si ‘Noi’

2013-09-10

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

‘Dorinta de a avea timp pentru tine este perfect normala.’

Te gasesti intr-o relatie serioasa. Poate chiar iubesti pentru prima data. Pana acum, aceasta pare a fi cea mai buna relatie. Insa, esti pe cale sa faci ceva destul de riscant… Trebuie sa ii spui partenerului tau ca ai nevoie sa stabilizezi ideea de ‘Eu’ inainte de a te putea acomoda perfect in ideea de ‘Noi’. Sa iubesti si sa faci parte dintr-un cuplu este un lucru minunat, dar o idee prea accentuata de apartenenta in cuplu poate deveni sufocanta si daunatore relatiei daca nu ai timp sa te ocupi si de dezvoltarea personala.

Imi face mare placere sa aud expresii de genul: ‘Urmeaza sa varuim casa saptamana aceasta.’, ‘Trebuie sa mergem sa vedem filmul acela.’, ‘Iubim locul acela pentru vacanta.’. Expresii de acest gen demonstreaza ca respectivul cuplu este intr-o sincronizare completa si ca iubeste si traieste viata.

Problema este ca multi oameni se pierd in ‘noi’ si uita de ‘eu’. Am avut cateva relatii, nu putine la numar, iar pentru ca eu tin mult la independenta mea si la dezvoltarea personala mai inainte de orice, am reusit sa mentin balanta ‘eu’-‘noi’ cu succes. Uite cateva idei pentru tine ca sa ai o relatie dedicata si frumoasa dar sa nu uiti de dorintele proprii.

Mai intai, asigura-te ca nevoia pe care tu o ai pentru independenta si dezvoltare persoanala este impartasita de partenerul tau. In cazul in care descoperi ca el prefera sa traiasca sub spectrul relatiei si ca in cadrul cuplului gaseste el fericirea si dezvoltarea, s-ar putea sa iti fie greu sa iti castigi independenta fara sa il ranesti.

La un moment dat eram intr-o relatie cu un tip foarte atasat de mine. Ne intelegeam extrem de bine si pentru o perioada chiar nici eu nu imi doream sa ma desprind din bratele lui pentru vreo secunda. Insa, la un moment dat am realizat ca imi ignor prietenele si familia, ca nu am mai fost la sala, ca nu am mai scris niciun articol si multe altele. Practic, tot ceea ce faceam il avea ca subiect central pe el si nimic altceva. A devenit rapid obositoare situatia aceasta asa ca intr-o zi l-am privit in ochi si i-am spus ca am nevoie de timp cu mine, i-am spus ca iubesc ceea ce este intre noi, dar daca vrem ca acest lucru sa dureze, trebuie sa imi ‘incarc bateriile’ petrecand niste timp doar cu mine. A spus ca a inteles dar am simtit cat de afectat era de negocierea asta intre ‘eu’ si ‘mine’. Cu toate acestea, am inceput sa ma vad in fiecare miercuri dupa-masa cu fetele mele, sa merg la sala de 3 ori pe saptamana dupa ce ieseam de la birou, sa ma uit la filme siropoase in casa mea de cate ori doream. Pe langa asta, am devenit mai active pe partea creativa si am inceput sa lucrez la o carte. Pare o viata plina si fara spatiu pentru o relatie, nu? Ei bine, nu. Pe langa toate aceste activitati nu uitam de el deloc, cum prindeam un moment oportun cum ne intalneam. Iar relatia noastra s-a transformat in ceva puternic si interesant tocmai pentru ca si el la randul sau si-a asumat independenta si a hotarit sa echilibreze ‘eu’ cu ‘noi’.

Stiu ca se spune ca lipsa de comunicare duce cel mai adesea la sfarsitul unei relatii aparent solide, dar din experienta mea si a celor din jurul meu, sunt de parere ca ceea ce duce un cuplu la despartire este prea multa comunicare, prea multa interactiune, sufocare reciproca, din dragoste, da, insa tot sufocare. Ca un foc puternic sa arda mult si bine este nevoie sa ii dai aer, altfel se stinge. Invata ca doi oameni sunt puternici impreuna daca sunt mai intai puternici separat. 

Adauga un comentariu la "Echilibrul intre ‘Eu’ si ‘Noi’"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating