Discutia despre copii

Discutia despre copii

2013-09-11

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Cand ambii parteneri au aceeasi parere atunci cand vine vorba despre copii (fie in favoarea, fie impotriva), o noua relatie va fi mai putin expusa obstacolelor. Dar in cazul in care unul dintre parteneri isi doreste un copil, iar celalalt nu, dezbaterea se poate transforma intr-o provocare careia nu multe cupluri ii supravietuiesc.

Parerea mea este ca discutia despre copii ar trebui dezbatuta chiar din primele intalniri, iar aceasta pentru ca nu are rost sa incepi o relatie cu cineva care nu isi doreste aceleasi lucruri ca si tine. Desigur, exista cazuri in care, intre timp, unul din parteneri se razgandeste, iar apoi relatia continua pana la adanci batraneti, insa de cele mai multe ori, aceasta se sfarseste in furie si dezamagire.

Esti dispusa sa-ti asumi riscul? Consideri ca se merita sa investesti timp intr-o relatie care s-ar putea sa nu functioneze niciodata?

Majoritatea oamenilor stiu daca isi doresc sau nu copii in momentul in care ajung la maturitate. Eu am cinci copii, iar trei dintre ei stiu deja cu siguranta ca isi doresc la randul lor copii. Unul dintre ei nu isi doreste, iar celalalt are 14 ani, asa ca mai are timp sa se decida. Ideea este ca, in ciuda faptului ca am niste copii relativ tineri, ei deja au o idee despre cum ar trebui sa arate familia lor in viitor.

“Il pot face sa se razgandeasca”

Am auzit atat de multe povesti care s-au sfarsit urat din cauza faptului ca unul din parteneri a incercat sa il convinga pe celalalt sa aiba sau nu copii. Concluzia este ca, daca acel cineva cu care te intalnesti nu isi doreste copii (sau invers), nu incerca sa-l faci sa se razgandeasca. E extrem de important sa-i respecti punctul de vedere cu privire la propriul lui viitor.

Inceteaza sa mai incerci sa-l faci sa se razgandeasca si admite in schimb ca tu esti cea care trebuie sa-ti schimbi modul in care abordezi situatia.

Cand am reinceput sa am intalniri, dupa divort, am decis ca ma voi intalni doar cu barbati care isi doresc si ei copii. Am simtit ca dorinta pentru copii e un interes comun care ne-ar putea lega. Dar, o prietena de-a mea a abordat problema copiilor in mod diferit.  Ea a decis ca nu e interesata sa se intalneasca cu un barbat care sa aiba copii. A simtit ca nu e facuta pentru a avea grija de copiii altcuiva si ca intr-un fel sau altul, fosta sotie va fi si ea implicata in aceasta familie mai mult sau mai putin.

Ideea este ca trebuie sa te decizi care iti sunt prioritatile pe viitor. Iti doresti (mai multi) copii? Iti doresti sa te intalnesti cu cineva care deja are copii? Cunoaste-ti limitele, si creaza-ti altele noi. Din propria mea experienta – iar studiile pot sa demonstreze acest lucru- niciodata nu e o idee buna sa incerci sa-l faci sa se razgandeasca in legatura cu un subiect atat de important cum e familia.

Cu toate ca mereu vor exista exceptii la orice regula, o relatie va fi mai putin complicata atunci cand te intalnesti cu cineva care are aceeasi parere mai ales atunci cand vine vorba despre copii.

Adauga un comentariu la "Discutia despre copii"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating