Diferenta dintre furie si suferinta

Diferenta dintre furie si suferinta

2013-09-06

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Pentru majoritatea oamenilor, furia isi are originile in suferinta, iar acea suferinta vine din faptul ca sunt neintelesi. Emotiile sunt foarte complexe mai ales atunci cand vine vorba de iubire si respingere din partea celor pe care ii iubim. Ranile cauzate de respingere sau de neintelegere din partea persoanei pe care o iubesti sunt mai dureroase decat cele cauzate de altcineva. Ne investim emotiile si sentimentele in partenerii nostri si de multe ori ne vedem pe sine prin ochii lor.

Intelegerea propriilor emotii e primul pas in a separa furia de suferinta. De multe ori uitam ca persoana de care am fost raniti nu simte aceleasi lucruri pe care le simtim noi. Aceasta este una din cele mai raspandite probleme intre femei si barbati. Ei gandesc si reactioneaza diferit unul de celalalt, iar lipsa de comunicare duce deseori la rani emotionale de ambele parti.

Cand o persoana e ranita, de multe ori aceasta va folosi replici defensive sau isi va interioriza sentimentele in loc sa si le marturiseasca. Acest lucru poate continua ani de zile intr-o relatie, fiecare din parteneri  acumuland emotii negative ce se vor transforma treptat in furie si frustrare. Dupa atatia ani in care sentimentele  le-au fost ranite, e dificil sa mai treaca peste ele, de aceea comunicarea este vitala intr-o relatie.

A-ti interioriza si ascunde sentimentele e ca si cum ai comunica persoanei de langa tine ca nu iti pasa, iar asta poate fi la fel de dureros ca si cum ai folosi cuvinte grele. Cea mai inteleapta decizie pe care o poti lua este sa vorbesti din propria ta perspectiva adica sa vorbesti despre ceea ce simti si sa te rezumi la asta, fara a invinovati pe nimeni sau a arata cu degetul, ci prin a exprima exact ceea ce simti si de ce simti asta. Niciodata nu vei putea  contrazice sentimentele celeilalte persoane. Ii poti oferi partenerului o solutie pentru ceea ce simti si iti doresti, iar in functie de raspunsul pe care il vei primi, vei stii ce gandeste.

De exemplu, “T eiubesc si vreau sa petrec mai mult timp cu tine. Mi-ar placea sa avem o intalnire de doua ori pe saptamana. Crezi ca am putea face asta?” Aceasta fraza reflecta atat sentimentele emitatorului cat si o solutie la problema si astfel partenerul primeste informatii clare ca perechea sa nu are o atitudine amenintatoare si defensiva ci ii ofera ocazia de a-si exprima punctul de vedere. Nu-ti lasa sentimentele ranite sa se transforme in furie. Discuta cu jumatatea ta si da-i de stire despre ceea ce simti inainte sa fie prea tarziu.

Adauga un comentariu la "Diferenta dintre furie si suferinta"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating