De ce femeile de success au dificultati in relatii Partea 1

De ce femeile de success au dificultati in relatii Partea 1

2013-09-11

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

“Se pare ca femeile frumoase si puternice au dificultati in a-si gasi dragostea.”

Nu este niciun dubiu ca in societatea zilelor noastre, intr-un curent mai degraba feminist, sunt o multime de femei de succes, frumoase si puternice. Aceste femei au dobandit independenta si control asupra propriilor vieti si isi permit sa faca absolut tot ceea ce le pofteste inima, lucru imposibil in urma cu doar cativa zeci de ani. Cu toate ca sunt de succes, independente si frumoase, aceste femei isi gasesc cu greutate un loc intr-o relatie fericita. Acest articol va incerca sa explice acest fenomen si sa propuna cateva posibile solutii.

In unul din articolele anterioare vorbeam despre diferenta biologica dintre barbati si femei. Are legatura cu partea stanga a creierului versus ambele emisfere.

Barbatii tind sa proceseze mai mult ceea ce ii inconjoara cu emisfera stanga a creierului, spre deosebire de femei, care proceseaza cu ambele emisfere in mod aproape egal. Aceasta diferenta explica de ce barbatii sunt mai buni in activitatiile care necesita emisfera stanga a creierului si abordeaza rezolvarea unei probleme prin prisma rationala in timp ce femeile rezolva problemele mai creativ si luand in considerare factori de genul sentimentelor.

Hai sa vedem ce inseamna acest lucru in viata de zi cu zi. Abordarea rationala a unei probleme din partea barbatiilor inseamna ca acestia actioneaza in felul urmator cand trebuie sa gaseasca o solutie: ‘Mai intai trebuie sa ma ocup de partea aceasta, apoi pot sa ma concentrez pe aspectul acesta, apoi pe celalalt, apoi pe acesta iar apoi toate punctele rezolvate anterior ma ajuta sa-I rezolv pe cel din urma, cel care imi aduce Solutia.’ Acest proces este destul de similar cu matematica si practic ii ajuta pe barbati sa desfaca o problema in bucati mici pentru a o rezolva bucata cu bucata. Acest lucru demonstreaza de ce anumiti barbati sunt in mod preponderent mai buni in anumite domenii de activitate, cum ar fi afaceri, programare, IT iar femeile in domenii mai putin matematice de genul educatie, cultura, arta, etc. Bineinteles, sunt si exceptii.

E lumea barbatului

                Ideea de ‘femeie independenta’ a aparut relativ recent si cred ca a dobandit popularitate prin show-uri de genul Sex and the City si datorita revistelor pentru femei (Cosmopolitan). Toata chestia cu femeia de succes si independenta este ca aceasta are posibilitatea de a face tot ceea ce isi doreste, poate lucra in orice domeniu si nu are nevoie de o figura masculina pentru a avea o viata confortabila.

Acesta este un subiect fascinant pentru ca traim practic intr-o societate creata de barbati. Inca traim in asa numita ‘lume a barbatului’, lucru care creeaza dificultati enorme pentru femeile ce isi doresc sa devina independente si de succes. Hai sa aprofundam putin.

Cu sute de ani in urma, cand barbatul vana pentru fiecare masa, a inceput sa apara diferenta intre sexe. Barbatii erau capabili sa faca munci fizice intense deoarece erau dotati cu muschi si putere fizica. Din aceasta cauza, barbatii au devenit cei care intretineau o femeie pentru ca ea nu putea depune acelasi efort si se descurca mai bine cu copii.

In timp, din cauze biologice, femeile au fost nesemnificative in luarea majoritatii deciziilor. Barbatii considerau ca din moment ce femeile nu aveau forta fizica, nu meritau sa isi exprime parerea in cadrul tribului. Prin urmare, barbatii erau aceia care stabileau intalnirile, discutau despre urmatoarea vanatoare, urmatorul sat de construit, urmatorul razboi, despre conducerea tribului, despre cum sa conduca imperiul, cum sa conduca tara… Intelegi ideea.

Deoarece femeile erau de cele mai multe ori ignorate in luarea marilor decizii, felul in care functioneaza viata in mod curent a fost construit dupa modelul masculin, pentru barbati care proceseaza cu emisfera stanga a creierului. Din acest motiv societatea curenta e numita ca fiind lumea barbatului. Desigur, poate fi dezbatuta ideea cum ca femeile au avut mereu o influenta mare si ascunsa asupra celor mai puternici barbati, dar asta atinge doar aspectul deciziilor nu si luarea lor care au fost mai mult manevrate de barbat, nu de femeie.

Cum afecteaza asta femeia independenta?

                Astazi, toata lumea este la egalitate. Femeile au aceleasi drepturi cu ale barbatului, uneori sunt chiar favorizate poate din dorinta de a compensa trecutul. Ideea este ca astazi femeia are acces la absolut orice iar din acest motiv se poate implica oriunde. Este de inteles ca o femeie se descurca mai greu pe santierul de constructii, dar de ce sa fie la fel de dificil sa ajunga in mediul politic sau de afaceri? Ei bine, pentru ca respectivele sisteme au fost construite dupa tiparul mental masculin.

Pentru ca femeile sa devina independente si de succes, sau macar sa aiba pozitii importante in societate pe domeniu politic sau economic, se ajunge la concluzia ca este nevoie sa devina barbati din punct de vedere mental. Cu toate ca pare imposibil, multe femei reusesc aceasta schimbare de sex pe plan psihic.

Dezavantajul

                Deoarece femeia a incercat atat de mult sa intre pe domeniul barbatului si sa se integreze in mediul sau, si-au pierdut practic felul de a gandi feminin. Acest lucru este binefacator carierelor si dezastruos relatiilor amoroase. Niciun barbat heterosexual nu isi va dori sa se casatoareasca cu o femeie cu gandire masculina deoarece el cauta in general, tocmai delicatetea si sensibilitatea caracteristica femeii, factorul de echilibru intr-o relatie.

Chiar daca aceste caracteristici tipice femeilor de succes nu ar deranja foarte mult un barbat obisnuit, acesta s-ar putea sa devina afectat de ideea ca partenera lui aduce mai multi bani in casa si ca este foarte ocupata cu cariera. Din pacate aceasta este cea mai des intalnita problema in calea unei relatii sanatoase pentru femeile de succes. 

Adauga un comentariu la "De ce femeile de success au dificultati in relatii Partea 1"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating