Auto-reprezentarea in profilele de intalniri online

Auto-reprezentarea in profilele de intalniri online

2013-08-06

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Pe masura ce lumea intalnirilor online evolueaza, cursul natural ar trebui sa duca inspre perfectionarea felului in care utilizatorii se prezinta pe profilul de intalniri online. Cu toate astea, nu se intampla inca asa.

Cu ceva timp in urma am citit un articol care sugera faptul ca utilizatorii profilelor de intalniri online devin tot mai comozi in redactarea unui profil bun. Autorul a sugerat ca acest lucru ar insemna curand sfarsitul intalnirilor online. El a sugerat chiar ca din cauza longevitatii profilelor online, este posibil ca informatiile din profil sa te bantuie. Ei bine, aceasta este doar o opinie si este bine de tinut minte atunci cand vreti sa intalniti pe cineva online. Nu ma exclud din aceasta observatie si opinia mea este ca acele conexiuni online vor ramane acolo, cel putin pana cand o sa apara cineva mai interesant. Exista pur si simplu prea multe motive grozave ca sa folosim intalnirile online.

Fara indoiala, exista o anumita crestere a amatorilor de intalniri online. De asemenea, multi dintre utilizatori au profile bine scrise si validate. Insa daca un profil este prea bun sau impecabil ca sa fie adevarat, de cele mai multe ori este un profil fals care prezinta doar jumatati de realitate. Pur si simplu nu este credibil.

In mod firesc, ajugem sa ne intrebam daca utilizatorii profilurilor de intalniri online sunt acomodati cu ideea de “colorare” a personalitatii si vietii lor pentru a crea o impresie mai buna? Jurnalul Relatiilor Sociale si Personale a condus mai multe studii care au ajuns la concluzia ca utilizatorii intradevar retuseaza anumite aspecte ale vietii lor in mediul online, dar intr-o limita care permite credibilitatea. Studiul le-a denumit reprezentari gresite strategice. Cu alte cuvinte, utilizatorii faceau doar modificarile care credeau ca pot scapa neobservate.

Ar trebui totusi tinut cont de faptul ca serviciile care pun la dispozitie intalniri online, canalizeaza initial relatiile spre intalnirile fata in fata. Astfel, anticiparea unor interactiuni fata in fata pe care se bazeaza majoritatea serviciilor de intalniri online, discurajeaza utilizatorii sa apeleze la crearea de deceptii evidente si ostentative.

Eu sunt adepta acuratetii aproape de perfectiune atat in conversatiile initiale (prin chat-ul profilului sau prin descrierea de pe profil) cat si in e-mailuri sau conversatii telefonice. Exista doua motive pentru acest lucru. In primul rand, asa cum am spus mai sus, informatiile se pot intoarce si te pot bantui. Iar in al doilea rand, uneori riscam sa devenim victima deciziile pe care le luam. Auto-reprezentarea din cadrul profilelor si a comunicarii care duce la o intalnire este de fapt o decizie. Cu cat ne permitem mai mult sa ne indepartam de acuratete, cu atat mai greu ar putea fi sa fim sinceri si cel mai important, sa avem curajul sa spunem adevarul atunci cand trebuie infruntate problemele din relatie.

Un avantaj al sinceritatii este faptul ca ai o sansa mai buna sa promiti mai putin si sa oferi mai mult. Imaginati-va ipotetica dumneavoastra noua iubire, placut impresionata cand le demonstrati ca sunteti mai buna decat se astepta. Apropo, chiar functioneaza la final. Trebuie sa recunosc ca a fost o calatorie lunga facuta astfel si de frecventele pauze de la intalniri  pentru a trece peste o dezamagire sau alta. Dar pot spune din proprie experienta ca pe termen lung, acuratetea nu va va impiedica sa aveti multe intalniri sau oportunitati de a intemeia relatii. Numarul barbatilor si femeilor care sunt acolo este atat de mare incat exista vaste oportunitati care sunt satisfacatoare sau au potential de a fi placute.

Dar daca chiar exista inflatie in lumea intalnirilor online, atunci cum iesiti in evidenta? Este o intrebare corecta, cu un raspuns foarte simplu. Tine de trei lucruri, odata ce elimini mitul insuficientei. Este totul despre :

1. Gradul de abordabilitate (faptul ca v-ati bucura sa primiti un raspuns de la el)

2. O deschidere binevenita in pozele dumneavoastra. Tineti minte cand mama v-a spus sa zambiti?

3.  Si in a doua decada a secolului 21, trebuie sa preluati initiativa.

Nu mai depinde doar de el sa va gaseasca. Sunteti in cele din urma egala lui, nu? Doar verificam…

Adauga un comentariu la "Auto-reprezentarea in profilele de intalniri online"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating