Cum sa nu fii atat de dependenta intr-o relatie

Cum sa nu fii atat de dependenta emotional intr-o relatie

2013-06-05

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Multe relatii au probleme sau se termina din cauza unuia dintre parteneri care este prea depdendent sau prea insistent. Aceasta problema este una din cele mai putin atractive la un barbat din perspectiva unei femei, pentru ca sugereaza ca ii lipseste increderea si ca nu are o viata, printre alte lucruri si astfel este depdendent, depinzand de ea ca sa il faca fericit.

Cativa oameni care sunt destul de curiosi incat sa reflecte asupra propriului comportament, realizeaza ca sunt prea insistenti si incep sa se gandeasca cum sa rezolve aceasta problema atat in prezent cat si in viitoarele relatii. Cu toate acestea, altii intra in acelasi tipar de a fi dependent emotional iar si iar, continuand sa impinga oamenii departe cu comportamentul lor si relatiile bune sa se duca pe apa sambetei din cauza aceluias motiv iar si iar.

Ironic, chiar daca in mod normal nu esti o persoana depdendenta emotional, cu cat iti place mai mult de cineva cu atat mai probabil este sa te comporti in asemenea maniera, pentru ca probabil iti este frica sa pierzi acea persoana foarte speciala care stii ca este greu de intalnit si atras. Ia in considerare situatia in care te intalnesti cu oameni unul dupa altul si toti par sa fie ok, dar nici unul nu este grozav sau exceptional. Si atunci, cunosti pe cineva care este mult mai captivant pentru tine pe multe nivele si de asemenea persoana nu dai foarte des. Realizand ca el/ea este un specimen rar, esti mult mai grijulie in legatura cu ce spui si ce faci si in acelasi timp esti mult mai dornic sa vezi si sa vorbesti cu acea persoana.

Daca incepi sa te intalnesti cu acea persoana si dezvoltati o relatie buna, este foarte probabil sa experimentezi o frica debilitanta de pierdere, ceea ce inseamna ca iti este foarte frica sa ti se dea papucii, sau esti constant ingrijorata ca relatia nu va merge. Esti extrem de buna, excesiv de acomodanta si foarte grijulie cu partenerul tau. De asemenea vrei sa privezi de expunerea sau sa fie sedus/a de alte persoana asa ca incerci sa petreceti cat mai mult timp posibil impreuna, lucruri care cel mai probabil vor fi percepute de partener ca fiind un comportament dependent.

Motivul pentru care insistenta este asa de neplacuta este evident: in primul rand, face ca cealata persoana sa profite de tine. Daca esti mereu prin preajma, mereu disponibila, si iti planifici viata in jurul partenerului, inseamna ca nu este nevoie de nici un efort ca sa fii satisfacuta. In al doilea rand, acest comportament inevitabil creaza impresia ca alte lucruri in viata ta nu sunt asa de grozave si de importante, daca partenerul tau este pe departe cel mai important lucru in viata. La inceput, sa faci pe cineva o prioritate absoluta va fi flatant pentru ei, dar foarte curad va arata ca o slabiciune puternica. Este un compliment orcui cand vedem cat de important suntem partenerului, dar inevitabil incepem sa ne intrebam, ar trebui sa fim cea mai importanta in viata sa? Nu ar trebui ca el/ea sa aiba ceva in maneca pentru care sa se chinuie in viata? Ceva ce nu are legatura cu tine?

Deci, cum treci peste si devii mai putin depdendenta?

Asigura-te ca viata ta nu se invarte la propriu in jurul partenerului. Mentine si fii activ in cautarea unor hobby-uri, vechi sau noi, si interese personale si asigura-te ca viata ta sociala ramane activa cu ajutorul unui cerc de prieteni.

Urmareste noi scopuri profesionale si educationale. Realizarile academice sau de cariera te vor mentine ocupata si iti va castiga multe puncte cu orice partener de calitate din moment ce ambitia este foarte atractiva. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti iei viata de munca la o extrema si sa ramai la birou pana la miezul noptii si sa nu ii raspunzi la telefoane. Pur si simplu inseamna ca nu ar trebui sa iti abandonezi planurile si telurile in favoarea relatiei, cum am mentionat si mai devreme. Cele doua ar trebui sa se complimenteze mai degraba decat sa fie obstacole unul pentru celala. O relatie grozava ar trebui sa te motiveze sa studiezi si sa lucrezi din greu, si o slujba grozava/ program de studiu te poate transforma intr-o persoana mult mai interesanta si mai de succes, mult mai atractiva sexului opus in genera si in mod special partenerului tau.

Fii constienta de comportamentul tau. Recunoscand problema este esential pentru a o rezolva. Asta se aplica la aproape orice in viata, si intalnirile nu sunt o exceptie. Adu-ti aminte de efectele problemei si monitorizeaza-ti propriul comportament, asigurandu-te ca nu iti impui viata partenerului dincolo de ratiune. Intimitatea pe mai multe nivele este grozava dar sa mentii individualitatea si intimitatea este importanta pentru o relatie de succes. Spre exemplu, este important ca amandoi sa invatati cum sa va impartasiti cele mai adanci secrete si sa va descoperiti, dar si  cum sa respectati dorintele de a tine unele lucruri private.

Dupa cum sugereaza cele de mai sus, mentinand o viata sociala si profesionala echilibrata in timp ce reflectezi si iti analizezi din punct de vedere critic comportamentul, este cheia pentru rezolvarea problemei.

Si normal, pentru a nu te comporta in acest mod trebuie sa stii de asemenea cum sa te adresezi oricarei probleme legate de gelozie pe care le-ai putea avea.

Adauga un comentariu la "Cum sa nu fii atat de dependenta emotional intr-o relatie"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating