5 semne ce indica o compatibilitate buna

5 semne ce indica o compatibilitate buna

2013-08-25

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Nu il sterge inca de pe lista ta! Compatibilitatea inseamna mai mult decat interese si hobby-uri in comun.

Potrivit unor studii recente, s-a descoperit si se sustine ca interesele si hobbiurile sunt de ordin crucial in stabilirea unei compatibilitati intre doi posibili partneri. Ca si consilier de cuplu cu o experienta profesionala de 11 ani, fara sa mai vorbesc de experienta personala, tin sa contrazic aceasta ipoteza.

Compatibilitatea este mult mai mult decat hobbiuri si placeri comune. Compatibilitatea este mai mult un echilibru al temperamentelor si dorintelor. Daca amandoi sunteti temperamente colerice si va este greu sa acceptati cand gresiti, sunt slabe sanse sa gasiti un punct comun, de impacare, pentru ca este o lupta continua.

Mai jos urmeaza 5 indicatori care iti pot indica o compatibilitate romantica mai pertinenta decat simpla potrivire de interese.

1. Bioritmul

Daca iti place sa mergi la somn in jurul orei 23, dar partenerul tau prefera sa adoarma cand se crapa de ziua, ai o problema. Daca nu esti dispusa sa iti bei cafeaua in fiecare dimineata singura si sa astepti pana se trezeste el ca sa luati mic dejunul, ar fi indicat sa ai alaturi de tine pe cineva cu un bioritm in sincron cu al tau.

2. Valori morale

Pentru a fi compatibili este nevoie ca ambii parteneri sa aiba o atitudine similara in ceea ce priveste respectul, adevarul si moralitatea. Daca spre exemplu tu iti platesti mereu taxele iar partenerul tau nu a facut asta de 7 ani, acesta este un semn clar ca nu sunteti aliniati pe aceleasi valori, lucru ce va aduce doar probleme.

3. Sociabilitate

Tu iubesti sa fii sociabila si sa iesi cu prietenii. El este genul mai tacut si mai introvertit care are nevoie de momente de singuratate. Aceasta diferentiere de caracter este rezolvabila intr-o anumita masura, dar trebuie sa te gandesti bine inainte daca doresti sau nu foarte tare sa iti traiesti viata alaturi de cineva care o traieste altfel.

4. Comunicare

Poti sa vorbesti cu el despre anumite neintelegeri si sa rezolvi problema? O comunicarea eficienta conteaza foarte mult pentru o relatie de iubire de lunga durata. Pe langa asta, daca esti un ascultator atent ii demonstrezi partenerului ca il respecti, asculti si ca il iubesti. De aceea abilitatile de comunicare sunt esentiale intr-o relatie reusita. De la prima intalnire nu ai cum sa descoperi cu siguranta daca comunicati cu adevarat bine, pentru ca interfereaza emotiile si nevoia de a impresiona. Prin urmare, e recomandat sa mergi macar la 2 intalniri inainte de a te putea pronunta.

5. Abilitatea de a face un compromis

Cand doi oameni sunt intr-o relatie, compromisul devine necesar. Nu se poate ca totul sa mearga in aceeasi directie pentru amandoi, asa ca uneori e nevoie de un compromis din partea unuia dintre parteneri. Uneori castigati cu schimbul, dar alteori va trebui sa faceti cumva sa ajungeti la un punct comun. Daca partenerul tau da semne de rigiditate in aceasta privinta, gandeste-te de doua ori inainte de te dedici complet relatiei.

Aceste 5 criterii de filtrare a unui potential partener sunt mai eficace in a prevesti o compatibilitate buna decat orice interese pe care se poate sa le aveti in comun. 

Adauga un comentariu la "5 semne ce indica o compatibilitate buna"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating