3 capcane de evitat atunci cand discutati cu partenerul

3 capcane de evitat atunci cand discutati cu partenerul

2013-07-31

Anunta-ti prietenii si amicii!

GASESTE PARTENERUL IDEAL Click pe profilele de mai jos

Fiti atente daca vreti sa va asculte

Femeile se  plang adesea ca le este greu sa intalneasca un barbat cu care sa poata vorbi. Sau ca atunci  cand se aseaza si vorbesc cu un barbat , acesta  devine rezistent sau argumentativ, nu le spune adevarul sau le spune ceea ce crede el ca vor sa auda. De ce face lucrul acesta? Deseori, este din cauza ca a avut experiente negative vorbind cu dumneavoastra sau orice alta femeie si astfel a dezvoltat un mecanism de aparare pentru a evita alte pedepse.

 Conversatiile pot fi afaceri riscante. Ca si femeie, v-ati creat un anumit stil de comunicare pe parcursul anilor, unul care functioneaza rezonabil cu femeile sau unul folosit de toata lumea din familie. Dar cand conversati cu partenerul sau cu o persoana cu care sunteti la o intalnire, comunicati nu doar cu sexul opus  ci comunicati cu cineva care va da mai multa importanta spuselor dumneavoastra. Ceea ce inseamna ca este mult mai usor sa intrati in probleme.

Exista multe capcane conventionale in care puteti intra atunci cand vorbiti cu un barbat, dar majoritatea se incadreaza in  trei categorii:

1. Criticati ceea ce conteaza pentru el. Atunci cand criticati deschis  modul in care arata sau se poarta un barbat, nu este un lucru bun.  Chiar si cei mai nepasatori dintre noi uram sa fim criticati, iar critica este moartea lenta a relatiei. Este intotdeauna mai bine sa sugerati sau sa cereti ceea ce vreti. Totusi, exista si o forma indirecta, subtila a criticii care va poate baga in belele: Faptul ca ii criticati pasiunile, prietenii sau familia.

De exemplu, un barbat cu care ati inceput sa va intalniti joaca fotbal imaginar. Credeti ca e stupid si ii spuneti. Va va aprecia onestitatea, corect? Si problema dumneavoastra cu fotbalul imaginar nu cu el , nu? Gresit. C and ii spuneti, “Fotbalul imaginar este stupid”, ii spuneti efectiv” tu esti stupid”.

De asemnea, daca ii criticati prietenii nesuferiti sau mama mult prea protectiva , o va lua ca pe o insulta personala. Bineinteles, prietenul sau poate fi un nenorocit si mama sa o scorpie, dar sunt oamenii care sunt importanti pentru el. Si cand  ii criticati, il indepartati, lasandu-va foarte putine resurse sa luptati cu aceste provocari.

“Si ce, ar trebui sa ma prefac ca imi place fotbalul imaginar si prietenul lui enervant?”

Nu, deloc. Ai tot dreptul la opinie, smecheria consta in modul in care o exprimi. De exemplu, este in regula sa admiteti ca nu intelegeti chestia cu fotbalul imaginar sau de ce iese cu prietenul nesuferit, dar nu ii judecati deciziile. Va va iubi pentru asta, Mai mult, probabil nici el nu va mai judeca colectia uriasa de pantofi sau va petrece mai putin timp cu prietenul enervant.

2. Plangerile.Fie ca sunteti suparate pentru ca lucreaza prea tarziu sau ca nu v-a placut restaurantul pe care l-a ales, atunci cand va plangeti ii spuneti:”Este vina ta ca sunt nefericita. Ai dat gres”. O ia personal, chiar daca plangerea nu i-a fost adresata direct. Nu este cea mai buna metoda sa obtineti ceea ce vreti.

Sa va plangeti functioneaza, dar in timp va indeparta un barbat. In schimb, faceti ceva care functioneaza mult mai bine si face un barbat fericit si deschis conversatiilor: invatati sa cereti ceea ce vreti.

De exemplu, daca faptul ca lucreaza pana tarziu va face sa va simtiti neglijata, spuneti, “ Ai muncit pana tarziu atat de mult si ma simt neglijata. Nu am putea petrece ceva mai mult timp impreuna?”. De asemenea, daca nu v-a placut restaurantul, sugerati unul diferit data viitoare. Barbatii vor sa va ofere ceea ce vreti- dar vor sa o faca ca sa va faca fericite, nu ca sa evite negativitatea voastra.

3. Copleselile. Uneori, cand o femeie se enerveaza pe un barbat, isi exteriorizeaza sentimentele printr-o multitudine de lucruri, fara a-i da sansa sa ia in considerare ceea ce ea ii spune si sa ii raspunda. Urmatorul lucru pe care il veti observa, e faptul ca el se indeparteaza, fie prin a nu mai spune nimic, sau prin a pleca pur si simplu pentru a incheia conersatia. L-ati coplesit.

Daca coplesiti un barbat cu prea multe emotii, argumente sau acuzatii, puteti sa il faceti sa se indeparteze.Drept urmare, probabil nu va mai vorbi pe viitor despre lucrurile importante, pentru a evita copleselile.

Cand sunteti suparata pe un barbat, rezistati tentatiei de a-l coplesi. In schimb, concentrati-va asupra unui singur lucru o data. Spuneti ceea ce va deranjeaza intr-o maniera calma, care nu il invinovateste si lasati-l rabdatoare sa spuna ceea ce are de spus fara a-l intrerupe sau a exagera. Nu e usor cand sunteti foarte suparata, dar cand vedeti cat de bine functioneaza, nu va veti mai intoarce la  stadiul de coplesire.

Daca vreti ca un barbat sa discute cu dumneavoastra, sa va asculte si sa ia lucrurile care va deranjeaza in serios, evitati sa faceti lucruri care il vor indeparta. In schimb, impartasiti-i ceea ce simtiti intr-un mod in care se va simti respectat si apreciat.

Adauga un comentariu la "3 capcane de evitat atunci cand discutati cu partenerul"

Nume:
Email:
Your Comment
 
Recomandari Dating